Revoluția interioară are nevoie de reacție emoțională, însă o folosește drept combustibil, nu ca armă ori scut.

Când ne simțim în pericol, când ne simțim atacați, când nu ne mai simțim în stabilitate, noi oamenii din societatea modernă avem tendința să reacționăm puternic emoțional sperând că astfel pericolul, provocarea va dispărea. Această reacție emoțională poate fi interiorizată și duce la colaps și inacțiune ori poate fi exteriorizată și duce la conflicte și războaie.

Emoțiile pot fi un aliat de nădejde pentru noi, pot fi sarea și piperul experienței noastre în corp uman sau le putem da un rol nepotrivit, acela de protector a ființei, un gardian menit să țină departe orice ne provoacă suferința. Suferința este doar un semnal de alarmă ce ne semnalează că am luat-o puțin sau mai mult „pe arătură” și că nu suntem contectați cu realitatea, cu viața.

Societatea în care trăim, sistemul acesta artificial pe care încă îl menținem la putere, supraviețuiește doar dacă omul refuză conexiunea sa cu exteriorul și intră în competiție cu ceilalți oameni. Conform strategiei „divide et impera”, dacă oamenii sunt polarizați, dacă sunt împărțiți în tabere, sunt mult mai ușor de controlat.

Este întâmplător că sistemul ne propune să aderăm la diverse mișcări politice ori sociale, să fim activiști, să fim noi împotriva altora? Nu este nimic în neregulă cu competiția, aceasta este importantă, ne ajută să ne rafinăm abilitățile atât timp cât de competiție nu depinde supraviețuirea omului. Când omul nu este lucid și luptă pentru supraviețuirea fizică, socială, de imagine va considera exteriorul ca fiindu-I competiție, oricine îi poate lua ceea ce crede că deține. De aici, reacția emoțională va prelua puterea și omul ori va ceda ori se va duce la “război” cu semenii săi.

Când omul cedează, ori se alătură Sistemului sau oamenilor care îl persecută ori pur și simplu se blochează. Sunt mulți oameni care au cedat fără să realizeze că asta au făcut și că de fapt sunt în reacție continuă față de exterior. Reacția emoțională exteriorizată este mult mai ușor de observat, cea interiorizată mai puțin.

În Cheile Genelor, reacția emoțională este umbra cheii 49, darul acesteia fiind Revoluția iar Siddhi-ul/Esența este Renașterea. Reacția emoțională ne invită să Renaștem prin a crea o revoluție interioară, o transformare menită să ne apropie de viață, nu să ne îndepărteze. Cheia 49 este una dintre cele 8 chei care au ca rol să ne purifice de răni, traume, condiționări, programe ce ne țin departe de nevoile noastre și mai ales de aliații noștri, de semenii noștri.

Revoluția interioară are nevoie de reacție emoțională, însă o folosește drept combustibil, nu ca armă ori scut. Când realizăm că noi creăm realitatea alături de toate celelalte elemente ale realității, că suntem conectați tot timpul cu viața, cu exteriorul, atunci reacția emoțională devine semnalul de alarmă că ne-am deconectat de aceasta. Toate umbrele ne arată forme ale suferinței și dacă nu le înțelegem rostul, s-ar putea să trăim o viață plină de confuzie și lipsă de luciditate.

Provocările pe care noi oamenii le avem sunt împuternicite de reacțiile noastre emoționale. Există o profeție în Human Design, precursorul Cheile Genelor, în care centrul emoțional va suferi o mutație prin care își va pierde calitatea de motor info-energetic și va rămâne doar calitatea de centru de conștientizare, ceea ce înseamnă că omul viitorului nu va mai pica în capcanele reacției emoționale ca omul din prezent.

Evoluția presupune eficiență, iar reacția emoțională care nu ne apropie de noi și de viață, nu ne duce către eficiență. Tu alegi cum îți trăiești viața, eu îți recomand să evaluezi relația pe care o ai cu emoțiile. Sunt oameni care par a fi de piatră, parcă emoțiile nu-i ating, aceștia s-ar putea să le reprime, ori să le nege. Relația bună cu emoțiile ne duce către o viață care să ne placă, nu o viață seacă, fără sare și piper.

Ai observat câți oameni nu au o relație bună cu viața? Cel mai probabil, aceștia nu au o relație bună cu emoțiile. Relația cu emoțiile poate fi îmbunătățită indiferent de vârstă, importantă este disponibilitatea de a Renaște.

CURAJ!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile