Telomerii, secretul nemuririi - I
Capetele cromozomilor se numesc telomeri şi menţinerea lor intactă sau degradarea lor determină de-a lungul timpului degenerarea, bolile şi bătrâneţea sau din contră un aspect tineresc la vârste înaintate.

Tehnica folosită de echipa doctorului Cooke numită Terapia RNA, trimite acest RNA direct în celulele afectate şi le obligă practic să producă telomeraza.

Ştiinţa modernă face paşi mari de la an la an în descifrarea codului genetic, în ceea ce proveşte secvenţele genomiale răspunzătoare de multiplele aspecte ale fiinţei noastre. Chiar dacă la ora actuală ştim câte gene conţine codul genetic uman, deocamdată ne aflăm la început de drum în ceea ce priveşte care şi câte segmente îndeplinesc care şi câte roluri în organismul nostru.

Teoretic ne putem gândi că aceste şiruri codificate din ADN coordonează diferite activităţi ale corpului nostru, precum respiraţia, gustul, văzul, auzul, ori alte aspecte concrete pe care le manifestăm clipă de clipă.

Este posibil astfel să descoperim într-o zi că însăşi gîndirea şi felul în care gândim sunt codificate în ADN-ul propriu încă de la naştere. Astfel se pare că visul de demult al oamenilor, de a-şi prelungi viaţa, poate deveni în viitorul apropiat o realitate concretă. Căci aşa cum spuneam în numărul anterior, apariţia bolilor şi procesul de degradare al corpului depind de cât de mult sau de puţin se scurtează capetele cromozomilor – telomerii. Şi este cât se poate de adevărat că dacă ştim să gândim pozitiv şi optimist atunci această vibraţie a gândirii proprii va înscrie în ADN şi deci în cromozomi o stare vibraţională care va menţine tonusul optim al întregului organism.

Dar să vedem ce spune ştiinţa în acest sens prin cercetările sale actuale.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Telomerii şi secretul nemuririi – I
Acest articol face parte 2 din 2 seria Telomerii şi secretul nemuririi
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile