ACASĂ e România!
© Pixabay
Timp estimat de citire: 5 minute

Suntem aici dintru începuturi, şi când spun asta mă refer la strămoşii tuturor strămoşilor noştri, veniţi cândva din stele. Suntem neam stelar descendent al neamului Oamenilor Stelelor!

Hiperboreea… Dacia… Cnezatele… Voievodatele… Principatele Române… România… Toate acestea sunt şi înseamnă Acasă! Dar ce este Acasă? Ce este oare locul cel mai echilibrat din lumea întreagă, din toate punctele de vedere? Ştiţi… istoria nu ne-a scutit de drame, de tragedii şi de suferinţe, milenii de-a rândul… Când mai aveau şi strămoşii noştri un pic de linişte, ca să-şi vadă tihniţi de treburile lor alături de vieţuitoarele naturii cu care erau în simbioză, apăreau câte unii care le stricau tihna…

Apropo… ”Tihna noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă întotdeauna…” am putea parafraza rugăciunea Tatăl Nostru. Şi se găseau ba romanii, ba cumanii, ba pecenegii, ba hunii, ba alte hoarde din diferite alte zone ale lumii, că-i mânca undeva pe toţi ăştia să treacă pe aici. Toţi cei care au venit pe aici să prăduiască s-au ales cu câte ceva, nu că le-am fi dat noi de bună voie, dar unii dintre ei au rămas şi aşa s-au format prin timp genealogii de naţii diferite între ele genetic. Însă nucleul strămoşesc pelasg geto-dac a rămas.

Noi n-am râvnit la ce au avut alţii, indiferent că au avut pe munca lor, ori că au luat prin prăduială. Noi ne-am văzut de glia noastră străbună, roditoare şi ascultătoare de doruri ancestrale, ne-am crescut copiii mereu în dreapta credinţă, cu respect faţă de Dumnezeu, oameni, vieţuitoare şi natură. Dacă vreţi – cei care aţi văzut filmul Avatar – strămoşii noştri cam aveau un stil de viaţă asemănător cu ce se prezenta în film, din anumite puncte de vedere.

Mergeţi şi acum prin ţară, oriunde vreţi voi, şi dacă veţi poposi în oricare sat românesc, veţi vedea că dacă cereţi o cană de apă sau ceva de-ale gurii, sătenii vă oferă cu tot sufletul. Asta este omenia ancestrală care întreţine bunătatea românului ce se trage din geto-daci. Bunătatea de care au profitat toate celelalte naţii din jurul nostru. Şi au venit vorba lui Eminescu de-au cerut pământ şi apă. Şi le-am dat, apoi au venit să ne ia cu vicleşuguri aurul şi alte bogăţii. Şi le-am dat şi dintr-acestea. ”Luaţi, că e destul pentru toţi!” le-am spune noi. Iată, aceasta este dreapta credinţă, în bine şi în faptul că sunt de toate pentru toţi, pentru că aşa a lăsat Creatorul aici pe Pământ, să fie de toate pentru toţi.

Fiinţe paşnice şi omenoase, ne-am lăsat cotropiţi de toţi ştiind în străfundul geneticului nostru strămoşesc că oricât de mulţi ar veni, ei n-ar face decât să se altoiască pe noi, căci noi suntem aici de la începuturi şi vom fi aici şi când naţiile de acum vor dispărea. Ţineţi minte asta! Şi nu vă speriaţi că naţia noastră dispare. Nici vorbă! Suntem puşi aici cu un rost în mersul tuturor vremilor, trecute şi viitoare! Căci oricât de mulţi s-ar altoi pe naţia noastră, noi tot vom continua să existăm. Pentru că perenitatea noastră ca neam stă în credinţa în bine, în speranţa care persistă în suflet, în contactul nostru cu glia asta roditoare, cea mai bună de pe tot Pământul şi care ne dăruie permanent ceea ce avem nevoie pentru a trăi simplu, armonios şi mulţumiţi.

Suntem aici dintru începuturi, şi când spun asta mă refer la strămoşii tuturor strămoşilor noştri, veniţi cândva din stele. Da! Suntem neam stelar descendent al neamului Oamenilor Stelelor, iar celelalte naţii ale lumii sunt doar derivatele naţiei noastre în timp şi spaţiu. Doar că aceste naţii, ca şi copiii obraznici, nu vor să recunoască asta. Nu-i nimic, adevărul există indiferent câte naţii ale lumii, care azi se cred grozave, l-ar ignora crezând că pot stăpâni doar pentru că au fabricat imperii asupritoare în secolele anterioare. Şi ca orice copii răsfăţaţi, azi aceste naţii care în secolele anterioare au fabricat imperiile, ne rând în nas, ne dispreţuiesc şi vor să ne fure cam tot ce avem noi, uitînd că strămoşii noştri au fost şi strămoşii lor. Nu-i bai, cum ar zice ardeleanul, pentru că ştim că ce-i al nostru nu poate fi furat. Şi nu mă refer la bogăţiile subsolului la care râvnesc naţiile astea răzvrătite împotriva firescului. Ci la ce avem noi în sufletele noastre. Comoara aceasta inestimabilă, care nu există la alte naţii la modul complet, ci fragmentat, este cea care ne-a purtat prin milenii şi care ne va duce mai departe în timp şi spaţiu, în vreme ce vom privi cum unele naţii vor dispărea.

Ceea ce are această glie nu există nicăeri în lume. Aici e Axa Lumii, aici e Rădăcina tuturor bunătăţilor lumii, de orice fel. Seva aromată a tuturor fructelor şi legumelor care cresc aici la noi şi care altele din alte ţări nu o au, a apei limpezi care curge din izvoare şi pe care o bem cu atâta plăcere, a grânelor pe care le luăm şi preparăm din ele pâinea aia pusă în cuptor, de miroase dumnezeieşte când se coace, şi pe care o mâncăm cu atâta poftă şi bucurie în suflet, şi pe care o împărţim rupând-o în bucăţi, toate acestea sunt comoara pe care o purtăm cu noi generaţie după generaţie. O inestimabilă comoară care poate fi înţeleasă doar prin cuvintele următoare: Bunătatea care naşte şi perpetuează totul! Asta nu poate fi luată din sufletele noastre, oricât de urât s-ar purta alte naţii cu noi. Căci bunătatea face gustul!

Ş-apoi mai sunt râsetele copiiilor noştri, bucuria lor atunci când se joacă, seninătatea din ochii lor care reflectă lumina sufletelor lor, sursa fericirii de care trebuie să ne aducem aminte cu toţii. Credeţi sau nu, copiii sunt adevăraţii oameni liberi! Ei nu cunosc legi, nu cunosc reguli, nu cunosc nimic din ce cunoaştem noi adulţii. Şi cu toate astea ei sunt cei cu adevărat liberi. Şi atât de adevărat spunea Iisus, că dacă nu vom redeveni precum copiii, nu vom intra în Împărăţia Tatălui. Un adevăr fundamental!

Şi precum e vorba cântecului lui Tudor Gheorghe, ”acolo este ţara mea, şi neamul meu cel românesc, acolo eu să mor aş vrea, acolo vreau eu să trăiesc!” De ce aici? Poate nu credeţi, dar armonia înseamnă echilibrul dintre toate formele şi România este singura ţară, dar singura ţară din lume, pe teritoriul căreia toate formele de relief, inclusiv apele şi pădurile, se găsesc în proporţii egale! Nicăieri în lume nu mai există aşa ceva! Şi energia echilibrată a reliefului influenţează felul de a fi al oamenilor care trăiesc pe aceste meleaguri. Şi din nou spun! Bunătatea face gustul!

Cei care au plecat din România din diferite motive, şi s-au dus să muncească printre străini, dar şi cei care au plecat de zeci de ani de aici, stabilindu-se în alte ţări, peste 90% dintre ei la bătrâneţe s-au întors ca să moară aici, în Ţara Unde S-au Născut! De ce te trage aţa române înapoi la glia ta, oriunde ai fi în lume? Ştii de ce? Pentru că Dorul s-a născut aici! Şi când te apucă un dor din ăla de ai tăi, pe care îi ştii prin alte ţări, de nu-ţi mai trebuie nici mâncare uneori, şi pe ăia din alte ţări de cei rămaşi aici Acasă, mamă-mamă-mamă ce furtună e în sufletele acelor români! Şi furtuna nu se potoleşte până când nava numită român nu se întoarce în portul Acasă. Şi ştiţi că doar la noi există vorba aia ”nicăieri nu-i mai bine ca acasă”.

Dor de ţară… dor de strămoşi… dor de mamă… dor de tată… dor de fraţi şi de surori… dor de prieteni dragi… dor de vremurile de altădată… dor de bine… dor de basmele copilăriei… dor de iubire şi de bună înţelegere…

Aici în Axa Lumii le avem pe toate, iar toate celelalte naţii nu le au decât fragmentat… Sufletul nostru strămoşesc este cel care hrăneşte omenirea din vechi timpuri şi va continua să o facă şi în viitor… Pentru că aici e Acasă, unde Acasă înseamnă tot ce e mai bun, mai frumos, mai cald sufleteşte, plin de bunătate şi lipsit de orice răutate. Aici e Acasă, pentru că aşa cum se spune într-una din cele mai vechi poveşti-legende ale lumii, aici a coborât Dumnezeu pentru prima dată pe Pământ. Şi cum Dumnezeu înseamnă Iubire, Bunătate şi Omenie, amprenta Lui a rămas aici pentru vecie. De aceea aici e grădina Lui unde el ne-a lăsat toate darurile sale. Să le folosim şi pe mai departe la fel cum le-am folosit şi până acum.

Pentru că dacă Iubirea există, ea se datorează Bunătăţii Nesfârşite. Şi noi suntem urmaşii Stră-Bunilor, Cei Dintâi Buni. Aici este pentru toţi, Acasă! Noi suntem acest Acasă!

Articolul precedentRe-forma Pământului
Articolul următorIstoria reală a României
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile