Jeshua/Iisus avea un mod de abordare foarte simplu și direct, ceea ce pe mulți îi punea în dificultate.
În urmă cu ceva timp, mai exact pe perioada restricțiilor impuse de guvernanți pe motiv de „Covidu’ vieții”, am reușit să intru în posesia a două volume ale unei lucrări excepționale, scrisă de către un medium francez contemporan. Un coleg de breaslă, ca să zic așa.
Această carte extraordinară, intitulată Cartea secretă a lui Jeshua – volumul 1 și 2 – este de o valoare inestimabilă, cu atât mai mult cu cât, așa cum afirmă însuși autorul Daniel Meurois, a fost scrisă pe baza incursiunilor akashice. Altfel spus, precum menționează autorul, el a intrat în Akasha cuplându-se chiar la Iisus cel de acum 2000 de ani, văzând istoria reală a lui Iisus-Jeshua chiar prin ochii acestuia.
Primul volum intitulat Anotimpurile trezirii ne poartă de-a lungul itinerarului din prima parte a vieții lui Iisus, așa cum s-a derulat aceasta încă de la vârsta de 5-6 ani când fusese dus la templul Frăției Spirituale din Egipt, unde a stat ceva timp, apoi la templul esenienilor din Krmel (actualul Carmel), unde a stat câțiva ani să studieze și să aprofundeze misterele Creației. Dar nu aventura sa cronologică este cea care demolează fără dubii ceea ce se știa „oficial” despre Iisus și intinerariile sale, cât descrierile modului în care și-a trăit întreaga viață. Deși ca spirit era foarte evoluat, deoarece se putea conecta imediat la Elohimi și la alte Entități benefice existente la nivelele cele mai înalte ale Creației, Jeshua era uluitor de simplu în felul său de a fi. Fără nici un fel de manifestare nepotrivită, întreaga sa viață i-a învățat pe cei din jurul său iubirea directă, de la suflet la suflet, de la inimă la inimă.
Periplul său, înainte de a se întoarce în Galileea, l-a purtat departe în India, unde a avut o memorabilă întâlnire cu Avatarul Babaji, apoi cu sora acestuia Mataji. Până la această întâlnire, Jeshua deja materializa și vindeca, lucruri făcute pe lungul drum dintre Galileea și India, în diferite zone pe unde se oprise. Asta la ceva vreme după ce în Egipt la Marea Piramidă primise inițierea Christică, cu ajutorul căreia mai târziu va realiza mai multe fapte, unele dintre ele rămase consemnate în Biblie, deși într-un mod distorsionat. Un exemplu de distorsionare în acest sens, comis mai târziu de către cei care au falsificat textele biblice, este cel al învierii lui Lazăr. Acesta a existat într-adevăr, dar în realitate a fost unul dintre primii discipoli ai lui Iisus numit Eliazar, care ulterior a devenit biblicul Lazăr „adus din morți” a patra zi. Aflăm astfel că așa zisa înviere mistificată a lui Lazăr, a fost de fapt o inițiere făcută de către Iisus lui Eliazar, exact după modelul inițierii Frăției egiptene care se făcea timp de 3 zile închis în sarcofag. Discipolii aflați în piramidă care reușeau să treacă de cele 3 zile primeau acceptul de a fi inițiați mai departe în alte tehnici spirituale.
Jeshua/Iisus avea un mod de abordare a oamenilor foarte simplu și direct, ceea ce pe mulți îi punea în dificultate. Felul în care el le vorbea oamenilor ajunsese și la urechile fariseilor, și aflăm asta din Volumul 2, Anotimpurile împlinirii, când după mulți ani de ședere în India, trecând și prin Himalaya, Jeshua se întoarce în Galileea, unde se reîntâlnește cu Ioan Botezătorul (numele său era Yo Hanan).
Din al doilea volum aflăm realitatea și despre un alt personaj, important de altfel în viața lui Iisus, și anume Maria Magdalena pe numele său original Myriam. Din descrierea modului în care a decurs relația lui Jeshua cu Myriam vom înțelege de ce biserica creștină timpurie a ținut să elimine cu orice preț statutul de discipol și mai târziu de soție a lui Myriam, transformând-o într-un personaj decăzut și blamat pe nedrept. Ulterior Myriam va deveni nu doar soția lui Jeshua, ci, după Maria mama lui Jeshua, una dintre cele mai importante persoane care au dus mai departe învățătura spirituală adusă de Jeshua.
- Adevărata istorie a lui Jeshua/Iisus (I)
- Adevărata istorie a lui Jeshua/Iisus (II)
- Adevărata istorie a lui Jeshua/Iisus (III)