Vitaminele şi mineralele, între natural şi artificial
© Bigstockphoto

Ideea că ne-am suplimenta dieta zilnică cu vitamine şi minerale de la farmacie este o iluzie totală.

Odată cu ieşirea din iarnă care se produce efectiv pe 21 martie, la echinocţiul de primăvară, organismul nostru trece din nou pe o altă frecvenţă virbaţională. Dacă pe perioada iernii am consumat legume şi fructe crescute oarecum forţat în solarii, acestea având ceva vitamine dar mai puţin gust, şi pe lângă acestea am consumat preponderent proteine de origine animală pentru a suplimenta rezervele corpului, acum în prag de primăvară este foarte important să trecem la o altă etapă.

Dacă am dus lipsa unor elemente nutritive esenţiale pentru organismul fizic – vitamine, minerale, enzime etc. – este cazul să începem să ne refacem structura organică prin aport de legume şi fructe de primăvară.

Înainte de orice este necesar să ne detoxifiem organismul, care a fost nevoit să consume preponderent proteine de origine animală sau altfel spus tot felul de grăsimi, pentru ca apoi să putem consuma fără probleme legumele şi fructele de sezon.

Regenerarea sângelui ca şi a întregului corp fizic este un proces necesar.

După stocarea la nivel organic-celular de grăsimi saturate şi nesaturate, care pot pune sănătatea sub semnul unor riscuri, avem acum posibilitatea de a primeni structura organică.

Detoxiferea este primul pas, pentru ca întregul corp să beneficieze la maxim de pe urma consumului de legume şi fructe de primăvară.

Dacă nu detoxifiem corpul, riscăm să rămână la nivel celular reziduri care pot împiedica absorbţia optimă a vitaminelor şi mineralelor din legume şi fructe.

Urzicile sunt cele mai bune pentru detoxifiere, apoi spanacul este binevenit deoarece împreună cu urzicile refac rezerva de fier a organismului, evitându-se astfel riscul de anemie.

Este foarte important de ştiut următorul lucru.

Degeaba mâncăm bine şi consistent cum se spune, dacă nu introducem în corp cele necesare – adică vitamine şi minerale.

Cu vreo săptămână în urmă înainte de acest articol, găsisem pe internet pe un forum medical întrebarea unei tinere care se plângea că deşi lua zilnic un complex de vitamine şi minerale cumpărate de la farmacie, tot se simţea obosită şi avea şi stări de greaţă de multe ori. Şi nu ştia de ce i se întâmplă aşa ceva. Doctorul care i-a răspuns fetei pe pagina de forum a fost deştept, deoarece prea puţin doctori vor spune în realitate aşa ceva. Şi anume că acele multivitamine şi minerale nu erau de prea mare folos, deoarece corpul nu le recunoştea ca fiind provenite din elementele viului. Cu alte cuvinte fiind luate de la farmacie, sunt produse sintetice, nu ale viului cum sunt cele din legumele şi fructele de primăvară şi vară şi ca urmare corpul nu le recunoaşte!

Vitaminele şi mineralele sunt substanţe compuse din carbon, oxigen şi hidrogen şi ele se află în toate alimentele pe care le consumăm, inclusiv în cele de origine animală în care ce-i drept se găsesc mai puţin.

Deci ideea că ne-am suplimenta dieta zilnică cu vitamine şi minerale de la farmacie este o iluzie totală. Acestea întra-devăr din punct de vedere biochimic au aceeaşi structură ca cele naturale, dar nu conţin în ele energia viului. Iar corpul nostru are zilnic nevoie de cel puţin 10 vitamine: vitamina A, vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina C, grupul de vitamine B – B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9 şi B12. Ca să nu mai spunem de fier contra anemiei, calciu pentru oase şi sistemul cardiovascular, magneziu pentru sistemul cardiorespirator, iod pentru sistemul imunitar şi nu în ultimul rând potasiu pentru buna funcţionare a creierului, sistemului circulator şi a inimii.

Aşa că acum dacă a venit primăvara cumpăraţi zilnic legume şi fructe proapsete şi consumaţi-le cu bucurie. Astfel veţi simţi că trăiţi din nou şi că sunteţi Vii.   

Articolul precedentUnimea Timpului
Articolul următorADN-ul şi cele 12 şiruri ale sale – Corpul Mental (IV)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile