ADN-ul este lumină vie
© Yauhen Korabau / 123rf
Timp estimat de citire: 2 minute

Maeştrii spirituali din vechime cunoşteau semnificaţia reală a lui YHWH?

Big Bang-ul… Începutul universului… Cel puţin aşa consideră încă ştiinţa pe baza actualelor cercetări. Chiar dacă s-au avansat în ultimii ani ipoteze de lucru referitoare la cum s-a născut universul, totuşi modelul Big Bang-ului rămâne deocamdată cel de referinţă.

Totuşi… înainte de Big Bang, ce a fost? Era universul întreg scufundat în beznă? Energia nu circula deloc? Exista doar o stare complet statică?

Sunt răspunsuri dificil de obţinut pentru că nu ne putem întoarce înapoi pe firul timpului scurs, ca să putem trece dincolo de momentul Big Bang-ului.

Dar putem merge pe firul logicii şi al raţionamentelor.

Biblia se referă la momentul în care Dumnezeu a spus Să fie lumină! şi ca urmare s-a produs naşterea universului.

Spuneam că primele elemente apărute imediat după Big Bang, cel puţin aşa susţin astrofizicienii, au fost hidrogenul, heliul şi azotul sub forma unei stări probabil mai subtile decât cea de azi.

Desigur că şi carbonul şi fosforul au apărut la ceva timp după aceasta pentru a asigura legăturile energetice în vederea formării structurilor de materie carbonică.

Dacă luăm din esoterism cele patru litere YHWH care l-ar reprezenta pe Dumnezeu Creatorul universului, această chestiune îşi poate dezvălui secretul dacă o transpunem în cele patru nucleotide care alcătuiesc ADN-ul.

SURSĂ123rf
Articolul precedentMisterul cromozomilor şi bolile – II
Articolul următorADN-ul, un program viu – III
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile