Află secretele numerelor
© Bigstockphoto

Fiecare din cele zece numere, de la 1 la 10, conţine o energie anume care se manifestă sub forma unor vibraţii specifice.

Numerele… Încă de la începutul universului a existat o anumită ordine a lucrurilor care sunt create, îşi trăiesc existenţa apoi se dizolvă pentru a fi din nou create, de fiecare dată pe o treaptă superioară.

Aşa cum s-a descoperit de către Fibonacci, celebrul matematician ce a demonstrat existenţa unei secvenţe de tip fractalic ce perpetuează viaţa în orice forme, există acest Număr de Aur, sub forma 1,618.

Noi oamenii avem mintea setată pe ideea că tot ceea ce există trebuie să fie alcătuit de-o aşa manieră încât să dea rezultate clare şi finite. Din punct de vedere al conceptului minţii noastre finit, poate avea înţelesul de formă clară, cu X feţe şi laturi, sau dacă vorbim de forma corpului omenesc, de exemplu, să aibă elemente clare care-l definesc.

Numărul de Aur este în realitate o secvenţă fractalică ce întreţine Viaţa în univers, este nedefinit. Şi asta deoarece oamenii de ştiinţă în urmă cu vreo 2 ani au folosit computere moderne pentru a vedea dacă acest 1,618 se termină vreodată.

Folosind un computer de ultimă generaţie capabil să efectueze operaţiuni complicate, răspunsul a fost cu peste 300 de zecimale, acestea fiind numărate de mai multe ori pentru a nu se greşi. Evident că numărătoarea zecimalelor nu se termină, ceea ce lăsa loc la alte nesfârşite zecimale.

Numărul de Aur este în realitate o secvenţă fractalică ce întreţine Viaţa în univers.

Specialiştii şi-au dat seama că această secvenţă a Numărului de Aur este interminabilă, însăşi derularea ei constituind misterul care pune în acţiune forţa Creaţiei.

Însă dacă ne gândim la baza mecanismului numerelor, aşa cum este folosită din vremurile de început ale omenirii, acestea funcţionează într-un mod specific rasei umane. Adică noi folosim doar scala zecimală de la 0 la 10. Sau mai bine zis de la 1 la 10 deoarece aşa ne-am obişnuit. Deci vedem că sunt doar 10 cifre cu care efectuăm foarte multe operaţiuni.

Fiecare număr are semnificaţia sa, aşa cum ştim de exemplu în Numerologie, însă ele pot fi interpretate de exemplu ca pare şi impare în raport cu aspectele de activ şi pasiv.

Cele active sunt cele impare deoarece au posibilitatea de a ceda o unitate, cum este 3 de exemplu. Excepţie face 1 care e singular, dar 5 poate ceda una până la două părţi putând rămâne cu trei părţi de bază. 7 poate ceda până la patru părţi din el rămânând cu 3 părţi de bază, adică astfel încât, ca şi 5-ul, să poată să-şi păstreze calitatea de impar şi activ.

Cele pasive sunt 2, 4, 6, 8 şi 10, fiecare din ele cedând doar un număr cel mult egal cu jumătatea lor pentru a putea rămâne pasive din punct de vedere al specificului lor. Desigur, de exemplu un 7 care cedează una sau trei părţi din el se transformă în 6 sau în 4, deci aici lucrurile seamănă cu mecanismul explicat de I Ching – Cartea Transformărilor care descrie modul în care trigramele, adică imagini formate din trei linii, funcţionează de la faza lor minoră către cea majoră.

Ce înseamnă asta?

Elementele de bază în I Ching sunt două linii, una continuă numită Yang, şi una întreruptă numită Yin. În raport de poziţia lor, ele se numesc Yin Tare şi Yang Tare şi Yin Slab şi Yang Slab. Este foarte interesantă corelarea acestor linii cu primele două cifre din matematică, 0 şi 1 care formează limbajul binar al computerelor.

Dar să ne întoarcem la numere… Fiecare din cele zece numere, de la 1 la 10, conţine o energie anume care se manifestă sub forma unor vibraţii specifice. Atunci când rostiţi cifrele, sonoritatea lor se manifestă evident diferit.

Să admitem că fiecărui număr îi corespunde o frecvenţă anume.

De exemplu există două variante de succesiune a numerelor. Prima este cea cunoscută de la 1 la 10, aşa cum o folosim şi chiar dincolo de 10 până la numere cu ordin mai mare gen 1370, 1371,… 5678, 5679 şi aşa mai departe. Adică un număr după altul în succesiunea lor normală. Şi avem a doua variantă în care primul număr adunat cu al doilea, adică 1+2 egal 3, şi de aici regula de enumerare a lor se schimbă, deoarece vorbim de numărul lui Fibonacci care este caracterizat de adunarea primelor două numere care dau un al treilea, iar al doilea cu al treilea îl formează pe următorul şi tot aşa la infinit. Adică 2+3 egal 5, 3+5 egal 8, 5+8 egal 13 şi tot aşa.

Fibonacci şi Numărul de Aur

Dacă în succesiunea lor matematică, 1,2,3… 10 etc., numerele sunt doar nişte formule de calcul, în varianta Fibonnaci numerele reprezintă deja vibraţii care structurează programul ADN în orice formă de viaţă din momentul în care aceasta primeşte încărcătura ADN ca frecvenţe ce se vor derula conform programului aflat în ghemul de secvenţe fractalic ADN interior.

Dintr-o asemenea perspectivă, să ne gândim cam ce semnificaţie are data de naştere, formată din trei grupe de numere, prima care este a zilei de naştere, a doua a lunii de naştere, şi a treia a anului naşterii. Fiecare grupă are înţelesul şi însemnătatea sa. Iar frecvenţa conţinută de fiecare grupă de numere defineşte practic tot ceea ce suntem noi.

Cifrele din ziua naşterii ne configurează tipologia corpului cu caracterul şi temperamentul, cele din luna naşterii îşi pun amprenta asupra emoţionalului şi mentalului, iar cele ale anului de naştere exprimă o semnătură energetică ce conţine informaţii despre părinţi, bunici şi arborele genealogic.

Vom continua serialul despre misterele numerelor, pentru a descifra multe taine ale Creației care se exprimă prin ele.

Următorul episod
Acest articol face parte 2 din 2 seria Aflaţi secretele numerelor
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile