Ai informaţi stăpâneşti situaţia
© Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 3 minute

Oamenii deştepţi, păstrătorii de adevăruri, nu se expun, nu ies niciodată în faţă, nu-şi dau numele adevărat.

Asta a afirmat şi afirmă încă, fostul şef al contraspionajului, şi aşa este!

Dar la fel de adevărat este că, informaţia te poate rătăci sau chiar te poate ucide. Într-o lume atât de secretizată, cine mai are nevoie de informaţie corectă şi adevărată, atât de neliniştitoare, dar mai ales  atât de incomodă.

Se „trosnesc” între ei „marii rechini” (marile servicii secrete ale lumii), dar se „trosnesc” şi cei care sunt pe cale să descopere adevărul sau l-au descoperit. Noi nu suntem ai sistemului, dar având alte surse, aflăm multe lucruri şi pentru asta suntem trosniţi din toate părţile.

Lovesc ei în domnul Vasile Rudan (un om recunoscut mondial pentru calităţile sale parapsihologice), în Pavel Coruţ, şi mulţi alţi oameni grei (pe care îi omoară fără milă), dară-mi-te pe noi, care nu luptăm cu arme neconvenţionale, şi nici nu stăpânim bine arta autoapărării.

Poţi să ştii câte ceva, să încerci să te aperi cum poţi, dar ei au aparatură care funcţionează 24 din 24, iar aceasta nu oboseşte niciodată. Noi, la fel ca toţi ceilalţi, având atenţia împrăştiată în toate părţile, suntem expuşi, trosniţi, omorâţi chiar, destul de lejer, fără ca nimeni să ştie, nici măcar noi de cele mai multe ori.

Informaţia are două tăişuri, un tăiş este că se schimbă de la o zi la alta, şi o accesăm conform modului nostru de creştere spirituală, iar cel de-al doilea tăiş, este că orice adevăr aflat, se plăteşte. Noi personal, nu primim mare lucru pentru adevărurile spuse, şi ne expunem stupid. Oamenii deştepţi, păstrătorii de adevăruri, nu se expun, nu ies niciodată în faţă, nu-şi dau numele adevărat.

Avem şansa să fim trosniţi de cei care ştiu că ştim câte ceva, şi înjuraţi de cititori care nu au habar că există şi aşa ceva pe lume. Cred că suntem masochişti, dacă noi continuăm să luptăm gratis cu trosnitorii, dar şi cu ignoranţa umană, care crede că toate adevărurile sunt cuprinse în Biblie!

Un alt aspect la care ne expunem este riscul spiritual, la urma urmei, mai temut decât toate la un loc. Dai informaţia primită, îi intră în cap cititorului, rămâne cuplat pe ea, în următorul timp ea se modifică, dar cel ce a asimilat-o refuză să o actualizeze. Asta înseamnă că, i-ai făcut un rău, că l-ai smintit, că i-ai făcut un „bine” fără să vrei.

Faptul că ştim mai multe decât alţii, asta nu ne face mai deştepţi, şi nu te scuteşte de consecinţe. La atâta frică şi dezbinare, atâta informare şi dezinformare, care ne marchează viaţa, unii reacţionează pozitiv la modul detaşat, iar alţii extrem de negativ.

În acest fel, oamenii îşi pierd încrederea, orice brumă de încredere faţă de orice fel de adevăr! Şi cum totul merge la echilibru, după principiul rezonanţei, dacă nu ai încredere în nimeni, cum vrei să aibă cineva încredere în tine?!

Dacă înşeli, cum să nu fi înşelat?

Dacă nu dai iubire, cum să primeşti iubire?

Dacă nu te doare de nimeni, pe cine o să-l doară de tine?

Lipsa de încredere, în stat, în instituţiile lui, în oamenii care conduc aceste instituţii, la ora actuală este baza haosului. Şi nu ştiu cum se face, şi nici nu înţeleg de ce, cum numai în România sunt cei mai mari corupţi, cea mai mare mafie ucigaşă, cea mai mare sărăcie…

Mie mi se pare „o găselniţă” făcută să ne pierdem încrederea în toate valorile. Cineva, rău intenţionat, profită de naivitatea şi trădările noastre, şi ne bombardează cu ce-i mai rău şi mai urât, ca să ne demonizeze şi să ne facă să credem că nu mai este nimic de făcut. Şi cum… pentru toate lucrurile există o soluţie, în asemenea situaţii ar fi bine să rămânem imparţiali, şi să nu pompăm gânduri de frică, de neputinţă, de ură, aşa cum vor ei.

Este o perioadă care va trece, aşa cum au trecut multe alte perioade catastrofale din istoria lumii.

Bine ar fi să gândim pozitiv, să lucrăm cu responsabilitate la modelarea noastră, privind cu detaşare înţeleaptă tot ce este în jurul nostru!

Articolul precedentSocul
Articolul următorADN-ul Zeilor
Îndrumător.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile