© Pixabay

Albinele sunt vieţuitoare inteligente, care cunosc şi au în ADN-ul lor Geometria Sacră Divină şi ca urmare, existenţa lor aici pe Pământ are rolul de a menţine Viul în funcţiune.

Există oare în mirifica lume a Pământului vreo vieţuitoare mai harnică, mai îndrăgită şi mai conştiinciooasă decât albina? Eu cred că nu!

Albinele sunt singurele insecte care polenizează flora Pământului. Fiind cele mai harnice insecte ele au şi caracter social, respectiv trăiesc în colectivităţi mari precum furnicile şi oamenii. De aceea mai sunt considerate insecte sociale.

Există la ora actuală 11 familii mari de albine în lume, cu un total de 20.000 de specii de albine. Vă daţi seama cât de numeroase sunt? Viaţa lor de stup este foarte complexă şi se poate compara chiar cu viaţa oamenilor.

Dacă ne referim la conceptele matematice, căci aşa cum au descoperit astrofizicienii universul este structurat strict matematic, am putea să considerăm că doar omul poate înţelege matematica, datorită raţiunii cu care este înzestrat. Să fie oare chiar aşa? Să vedem…

Într-o lucrare publicată în revista ”Science” cercetătorii australieni şi francezi au colaborat la un experiment în care au folosit albinele. Ei au testat astfel dacă albinele melifere – adică cele care produc miere – pot detecta cantităţi numerice şi să înţeleagă că numărul 0 se află la baza acestor numere. Astfel profesorul Adrian Dyer de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia, a afirmat că 0 este temelia matematicii mdoerne şi a dezvoltării tehnologice. El a afirmat printre altele următorul lucru:

Zero este un concept dificil de înţeles şi o abilitate matematică în acest sens nu este dobândită uşor, unui copil îi ia câţiva ani să înveţe asta. Ceea ce noi n-am ştitu este că şi anumite insecte pot înţelege conceptul de zero.

Scarlett Howard, bilog şi coleg al lui Dyer la aceeaşi universitate, au experimentat cu un lot de albine următoarele lucruri. Astfel au creat mai multe platforme, cu mai multe obiecte de la unul până la patru. Pe una dintre platforme unde erau patru obiecte, cercetătorii au pus pentru albine o soluţie de sucroză dulce, iar pe cealaltă cu doar trei obiecte o soluţie de chinină cu gust neplăcut. Abordarea aleasă de albine a dovedit un anumit tip de inteligenţă, deoarece în scurt timp albinele au făcut diferenţa dintre cele două platforme, numărând practic obiectele de pe fiecare. În 80% din cazuri ai ajuns pe platforma cu sucroză.

În a doua fază a experimentului au fost puse alte două platforme, una cu sucroză şi zero obiecte, şi cealaltă care avea între unul şi şase obiecte. Constant albinele au ales platforma cu sucroză şi fără obiecte, deşi identificau şi celelalte obiecte de pe platforma vecină.

Pentru a dovedi că experimentul are date concrete, platformele au fost curăţate sistematic şi întoarse în diferite poziţii, pentru ca albinele să nu se orienteze după poziţie sau alte elemente. S-a ajuns la concluzia că ele sunt capabile să distingă între ceea ce înseamnă zero obiecte şi mai multe obiecte, pornind de la conceptul matematic al lui 0. Căci 0 poate însemna atât nimic, cât şi totul, dat fiind faptul că din 0 pornesc toate numerele.

Dar staţi să vedeţi ce mai aflăm!

Fagurii din stupi sunt structuraţi din hexagoane perfecte ai căror pereţi se unesc într-un unghi perfect de 120 de grade! De ce nu au forma pentagonală sau pătrată? Şi de ce în unghiul de 120 de grade? De unde ştiu albinele matematică? De ce hexagonal, formă care aminteşte de structura Celulei Divine şi a Atomului Divin cu şase braţe? Este foarte interesant că grosimea fiecărui hexagon este de 5,41 milimetri, nici mai mult, nici mai puţin! Cercetările asupra fagurilor au pus în evidenţă o adevărată inginerie folosită în stil arhitectural de către albine pentru a construi asemenea structuri. Pare paradoxal?

Einstein spunea că dacă albinele ar dispărea de pe Pământ, omenirea ar mai trăi cel mult 4 ani! Vi se pare o afirmţie exagerată? Să fi avut Einstein dreptate? Este foarte posibil că da! Mai mult de atât, s-a dovedit ştiinţific faptul că albinele pot recunoaşte feţele umane – ele iau părţi ale feţei precum sprâncenele, buzele şi urechile şi pun cap la cap toată informaţia configurând portretul. Acest aspect se numeşte ”proces de configurare” şi îi ajută pe oamenii de ştiinţă la îmbunătăţirea tehnologiei de recunoaştere a feţelor pe calculator.

De asemenea albinele pot zbura pe distanţe mari chiar şi când soarele se află în nori, pe baza luminii polarizate. Aşa procedau vikingii, de unde tragem concluzia că ei au învăţat de la albine asemenea secrete ale existenţei.

Ceea ce este şi mai misterios este creierul albinelor, care se pare că – aşa cum au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Arizona – parcurge un ciclu evolutiv în sens invers decât la orice altă vieţuitoare. Albinele mature încep să facă lucrurile pe care le fac de obicei doar cele tinere, ceea ce este cu totul atipic. Imaginaţi-vă un bătrân care la un moment dat capătă vioiciune cerebrală şi mentală asemenea unui copil plin de viaţă. Foarte interesant, aşa e?

Putem spune despre albine că aceste mici vieţuitoare îşi au originea într-o lume din afara Pământului, fiind aduse aici de o civilizaţie în al cărui plan civilizator a figurat introducerea albinelor ca specie de care depinde dezvoltarea întregului ecosistem de pe Pământ şi poate la fel s-a întâmplat şi pe alte planete similare Pământului. Căci albina este exemplu concret al Creatorului la lucru, El lucrează pentru toţi în acelaşi timp. Aşa cum întregul ecosistem depinde de albine pentru polenizarea tuturor speciilor de flori şi plante, fără de care ierbivorele nu s-ar putea hrăni, şi de perpetuarea tuturor speciilor vegetale, căci fără aceasta nu ar exista suficient oxigen pe planetă, iar fără oxigen toate vieţuitoarele vertebrate ar muri.

Concluzionăm că albinele sunt mesageri divini aduşi pe Pământ pentru a menţine echilibrul ecosistemului. Dacă albinele ar dispare de pe Pământ, cu siguranţă s-ar produce o reacţie în lanţ în ecosistem şi lucrurile ar degenera rapid de-a lungul nu neapărat a patru ani, ci poate de-a lungul unui deceniu. Albinele sunt vieţuitoare inteligente, care cunosc şi au în ADN-ul lor Geometria Sacră Divină şi ca urmare, existenţa lor aici pe Pământ are rolul de a menţine Viul în funcţiune.

Iubiţi albinuţele, pentru că ele ne dau mierea – acest Elixir Divin al Vieţii! Albinele sunt conexiunea noastră cu Sensul Vieţii…     

5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile