@ ALUXUM/GETTY IMAGES

Iisus ne-a lăsat prin cuvintele sale că şi noi putem să facem ce a făcut el. Pe bune? Chiar putem?

Cine nu şi-ar dori să dispună la un moment dat de posibilităţi extinse de a avea resurse proprii, astfel încât să nu mai fie nevoit să muncească undeva, fie la stat, fie la privat…? Cu siguranţă cred că marea majoritate a oamenilor din lumea asta şi-ar dori aşa ceva. Dar până acolo mai este cale lungă…

Miturile şi legendele despre alchimiştii medievali nu sunt nişte simple poveşti bune de stârnit imaginaţia. Ele conţin un sâmbure de adevăr, cu toate că interpretările date acestor oameni aparte au fost lipsite de explicaţii raţionale. Desigur că nu se poate obţine aur din plumb în condiţii normale, oricât ar încerca un om care să zicem a intrat în posesia vreunui manuscris secret. De ce nu se va putea? Pentru că în primul rând şi înainte de toate, acel om care foloseşte un procedeu alchimic trebuie să fie el însuşi o fiinţă purificată din toate punctele de vedere.

Dacă ne raportăm la chimie, aceasta studiază partea de materie a substanţelor: masa, volumul, atomii, electronii etc. În schimb alchimia se raportează la partea vibraţional-energetic-informaţională a substanţelor indiferent care sunt acestea. Altfel spus, raportul chimie-alchimie este redat magistral de formula lui Einstein referitoare la dualitatea undă-corpuscul, unde unda poate fi asemuită alchimiei, iar corpusculul pentru că este materie poate fi asemuit chimiei. Prin prisma formulei undă-corpuscul poate fi înţeleasă şi alchimia într-o zi de către savanţii care ignoră încă într-o anumită măsură partea vibraţional-energetică a materiei, luând în considerare doar aspectul informaţiei.

De ce este Alchimia Arta Energiilor?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episodAlchimia – Arta Energiilor (II) >>
Acest articol face parte 1 din 2 seria Alchimia – Arta Energiilor
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile