@ ALUXUM/GETTY IMAGES

Avem impresia că procesele alchimice, aşa cum sunt ele descrise în vechile cărţi sau prin unele filme, sunt controlate şi realizate de către mental.

Atunci când ne uităm la noi înşine în oglindă avem impresia de fiecare dată că alcătuirea noastră ar trebui să fie una cât de cât simplistă. Un cap, două mâini, două picioare, două urechi, nişte organe anatomice pe acolo pe dinăuntru şi nişte trasee sanguine şi nervoase. Cam asta ar fi în mintea majorităţii oamenilor planetei descrierea sumară a omului ca fiinţă. Dincolo de înfățișarea noastră, avem o structură extraordinar de complexă, care necesită ani de studiu din partea noastră, pe baza cărţilor şi a tot felul de cursuri spirituale. Ştiinţei i-au trebuit mai multe decenii pentru a intra doar într-o mică parte a acestei structuri.

Maeştrii din vechime, cum sunt cei de la celebra mănăstire Shaolin, dar şi din Japonia, cunoşteau ceea ce se numesc în artele marţiale puncte vitale care, în cazul unor lupte directe corp la corp, odată lovite pot provoca moartea victimei în decurs de 2-3 zile sau chiar subit. Deci avem în interiorul nostru şi pe suprafaţa corpului foarte multe engime, despre care încă nu ştim nimic. Ceea ce ne poate duce la ideea că ştim atât de puţine despre noi înşine. Din acest punct de vedere, psihologia modernă de abia a reuşit să zgârie uşor suprafaţa acestui iceberg care este structura fiinţei umane. Vorbim aici despre energiile alchimice ale corpului nostru. Şi o să vă prezentăm la modul simplu nişte procese alchimice care o să vă uluiască de-a dreptul…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Următorul episod<< Alchimia – Arta Energiilor (I)
Acest articol face parte 2 din 2 seria Alchimia – Arta Energiilor
Articolul precedentIntepretarea viselor – Fântâna, Tunelul şi Peştera
Articolul următor„Un picior drept nu se teme de un pantof strâmb”
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
4.5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile