© Craig Whitehead

Pe lângă chakre, aură şi corpuri subtile noi mai avem trei centre importante de energie.

Termenul de alchimie a fost intens vehiculat îndeosebi în restrânsele cercuri ale alchimiştilor medievali care preluaseră o serie de informaţii misterioase de la maeştrii asiatici. Înţelegem dintr-o asemenea perspectivă că pe Drumul Mătăsii nu călătoreau doar negustori, ci şi diverşi iniţiaţi care primiseră din Shamballa sarcini de a aduce în zbuciumata Europă Medievală informaţia spirituală.

Alchimia se referă la acea parte subtilă a oricărei substanţe sau mineral, existent în natură şi în orice fiinţă, care intră în contact cu aspectele cuantice în diferite procese esoterice. Transformarea plumbului în aur la propriu nu era şi nu este doar o frumoasă poveste medievală. Însă nu intrăm aici în detalii…

Vechii maeştrii spirituali ai Asiei au păstrat nealterată, dar tăinută faţă de ochii ignoranţilor sau a profitorilor, această ştiinţă a alchimiei interne considerată miraculoasă. Vreţi un exemplu concret? Cunoscutul interpret Gabriel Cotabiţă a fost reabilitat după o comă lungă folosindu-se procedee străvechi ale alchimiei. Medicina modernă poate susţine cât vrea că era imposibilă readucerea la viaţă a artistului, mai ales că s-a intervenit târziu de tot, după mai mult de 30 de minute, însă foarte ciudat este că a rămas în viaţă, ştiindu-se că după maxim 7-8 minute creierul poate fi definitiv alterat în toate funcţiile ale dacă nu primeşte oxigen. Dar iată că Gabriel Cotabiţă este întruchiparea unui miracol. Merge, cântă şi este întreg!

Ce presupune această alchimie taoistă?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
 

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?