Dacă organismul arată semne de oboseală, diverse dereglări sau boli, atunci cea mai înțeleaptă decizie este să ne curățăm ficatul.

Un ficat sănătos susține un corp sănătos. Pentru acest proces există diverse protocoale de la consumarea de lămâi, a unui mix de plante până la băutul de ulei, proces ce durează 6-7 zile. Pentru păstrarea sănătății se recomandă detoxifierea ficatului de cel puțin 2-3 ori pe an.

Dimineața uită de țigară și de cafea, care oricum ești conștient că nu-ți fac nici un bine, și nu pleca la serviciu pe fugă. Alocă-ți timp pentru a începe ziua cu un pahar de apă caldă cu suc de la o jumătate de lămâie sau dacă preferi una întreagă. Această băutură eliberează sistemul digestiv, ajută la digestie și la stimularea ficatului. După 20-30 min mănâncă fructe sau un mic dejun sănătos. La prânz și la cină fii la fel de atent cu ce te alimentezi, iar între mese, la nevoie, consumă crudități: semințe crude, nuci de tot felul la fel de crude sau vegetale. Încearcă pe cât posibil să mănânci cât mai puțin procesat (asta înseamnă cât mai puțin gătit pe aragaz, grătar sau cuptor, deci tot ce este supus termic) deoarece organismul pentru a putea digera alimente procesate, este necesar să producă enzime ceea ce duce la consumul de energie al organismului cu care suntem înzestrați de la naștere, adică cu alte cuvinte ne tăiem porția de la longevitate.

Detoxifierea și curățarea ficatului în mod natural

  • Ceai verde bogat în antioxidanți poate fi un bun înlocuitor al cafelei și un bun preworkout pentru un boost de energie înaintea exercițiilor fizice.
  • Lămâi și lămâi verzi bogate în vit. C care ajută organismul să sintetizeze materialul toxic în substanțe care pot fi absorbite de apă și eliminate.
  • Grapefruit bogat de asemenea în vit. C și antioxidanți, sucul ajută la producția de enzime pentru curățarea ficatului, la eliminarea substanțelor cancerigene și a altor toxine.
  • Merele au constituenți chimici bogați în pectină cu rol în curățarea organismului și eliberarea de toxine din tractul digestiv.
  • Vestitul usturoi activează enzimele ficatului ajutând organismul să elimine toxinele.
  • Avocado ajută organismul să producă glutation (un derivat din acidul glutamic, cisteină și glicină) necesar pentru ficat la curățarea de toxine.
  • Vegetale cu frunze verzi bogate în clorofilă, consumate crude sau gătite, dar și făcute suc, sunt cele mai puternice aliate în curățarea ficatului. Plantele verzi absorb toxine din sânge și corp, elimină și neutralizează chimicalele și pesticidele cu rol în protecția ficatului.
  • Legume crucifere – broccoli, conopidă ajută la producția de enzime în ficat și elimină substanțe cancerigene și alte toxine din organism.
  • Varza ajută la stimularea și activarea enzimelor din ficat cu rol în eliminarea toxinelor din ficat.
  • Morcovi și sfecla roșie bogate în beta-caroten și flavonoide, stimulează și îmbunătățește funcția hepatică.
  •  Cereale integrale ( și orez brun) – cu un complex de vit. B, îmbunătățește metabolizarea grăsimilor, funcția hepatică și congestia hepatică.
  • Nucile bogate în aminoacidul arginină, susține producția glutationului în ficat și ajută la curățarea de amoniu a ficatului.
  • Uleiuri organice extravirgine presate la rece: ulei de măsline, din semințe de cânepa, ulei de in se consumă cu moderație, ajută organismul să producă o bază lipidă care absoarbe toxinele.
  • Curcuma este condimentul preferat al ficatului, ajută la detoxifierea lui prin asistarea enzimelor în eliminarea substanțelor cancerigene.
  • Alte alimente: sparanghel, anghinare, varză furajeră sau napi, varză de Bruxxelles.
  • Mixt de plante: rădăcină de cicoare, rădăcină de păpădie, rădăcină de curcuma, rădăcină de ghimbir, frunze de mentă, frunze de Ginkgo Biloba etc.

Și bineînțeles în încheiere recomand două sucuri proaspete. Îmi amintesc cu drag într-o zi când savuram sucul cu morcovi și sfeclă, când un coleg de serviciu a cerut și el să probeze constatând: ”Are gust de pământ!” J

Rețeta 1 de suc: mere + morcovi + sfeclă roșie și un strop de ulei de măsline organic extravirgin presat la rece.

Reteta 2 de suc: grepefruit + lămâie + portocală

Bonus mese:

  • Varză sau salată de spanac sau orice alte vegetale cu frunze verzi + nuci, caju sau avocado + usturoi (la alegere) + ulei de măsline + oțet de mere organic sau lămâie + condimente
  • Salată de orice fel + alimente cu amidon organice

 
Să vă fie cu folos și Sănătate maximă!

Articolul precedentGhid util pentru omul care caută împlinirea
Articolul următorDespre vindecarea nevăzută, din noi înşine
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Pintilie Lucian Adrian
Pintilie Lucian Adrian
4 luni în urmă

Binevenit acest articol .