Un adevărat lider nu ia de la alții, ci servește grupul pe care-l conduce.
Timp estimat de citire: 3 minute

Bill Boulding, decanul Școlii de Afaceri Fuqua din cadrul Universității Duke din Carolina de Nord – Statele Unite, consideră că cei mai buni lideri au o triadă de coeficienți: tripla combinație de IQ, EQ și DQ – coeficientul de decență.

Ne vom ocupa în cele ce urmează de încă unul dintre coeficienții  inteligenței umane, numit DQ, Decency Quotation – Coeficientul de Decență. Fiecare dintre acestea se referă la un anumit tip de inteligență manifestată de către indivizii umani, desigur în limita conștientizării proprii. Pentru că așa cum se prezintă la ora actuală marea majoritate a omenirii, nu prea mai există decență, cel puțin din perspectiva evoluției spirituale.

Mai există decență adevărată în societatea de azi, când foarte mulți oameni preferă să-și manifeste personalitatea într-un mod cât mai excentric și mai așa zis „neconvențional”? Nu mai spunem de tinerii din Occident, care se droghează la greu și-și pierd decența când devin adulți, ajungând în tot felul de situații complicate.

Haideți să vedem ce este Coeficientul Decenței…

Următorul episod<< Alte inteligențe ale omului – UQ și YQAlte inteligențe ale omului – Coeficientul OQ >>
Articolul precedentNaturalețea, calea paradoxală a progresului
Articolul următorAșa nație, așa conducători
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Ecaterina
Ecaterina
7 luni în urmă

O revistă care merită citită.