Coeficientul de Deschidere se referă și la a fi deschis către noi moduri de gândire și acceptarea noutăților

Schimbul de idei, comunicarea și a fi dispus să faci un serviciu celuilalt de lângă tine, sunt câteva dintre principalele aspecte ale unui Coeficient de Deschidere (OQ) cât mai bun.

OQ este un coeficient introdus relativ recent pe piața socială din lumea întreagă, având în vedere rata de dezvoltare a serviciilor peste tot în lume. 

Pe lângă alte tipuri de inteligență recent studiate de către echipe întregi de cercetători – sociologi, psihologi, specialiști în marketing și dezvoltare personală – acest OQ care înseamnă Open Quotation se referă la ideea următoare: cât de deschis este un individ uman față de o altă persoană, față de un colectiv profesional, față de o problemă, o situație sau un eveniment care-l implică direct sau indirect.

Altfel spus Coeficientul OQ ne indică simplu și clar cât de deschiși suntem și legat de acest aspect atitudinea noastră este factorul principal care trebuie luat în calcul. Pot fi uneori situații în care deși nu avem chef sau nu avem disponibilitatea de a ajuta sau de a contribui noi înșine la rezolvarea unor lucruri, luăm decizia să o facem. Iar asta se întâmplă deseori în contra liberului nostru arbitru. De aceea de multe ori nu ne simțim confortabil știind în sinea noastră că am făcut ceva care era contrar adevăratei noastre atitudini din acel moment…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Următorul episod<< Alte inteligențe ale omului – Coeficientul Decenței
Acest articol face parte 7 din 7 seria Alte inteligențe ale omului
Articolul precedentUndele Gamma și evoluția spirituală (II)
Articolul următorRevista COSMOS Nr. 166 – Iunie 2021
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile