Timp estimat de citire: 4 minute

Această pereche Jupiter-Saturn se comportă în conjuncția lor ca moneda cu două fețe a lui Ianus. Pe o parte este DECIZIA și pe cealaltă parte este ALEGEREA.

Vom analiza în acest editorial cum va fi anul 2021 din perspectiva astrologică și a Tarotului. Având în vedere că avem și un palindrom în oglindă – data de 12.02.2021 – și că în Vărsător vor intra odată cu solstițiul de iarnă Jupiter și Saturn, care vor face o cuadratură cu Uranus din Taur, deja se anunță niște evenimente interesante în lume.

Și să începem cu această conjuncție Jupiter – Saturn devenită celebră în toată lumea. Așa cum spuneam în data de 20 decembrie aceste două planete deja se vor afla în dreptul constelației Vărsător, Saturn la 0 grade și 21 de minute, iar Jupiter la 0 grade și 12 minute. Practic pe același grad. Asta va duce la un fenomen ceresc vizibil pe toată planeta, ambele planete comportându-se pe cer ca o singură stea strălucitoare. Ar putea fi denumit acest fenomen chiar „Steaua Crăciunului”. Fiind primul grad din Vărsător, care este și simbolul Noii Ere, acest grad este guvernat de către Soare. Și avem două combinații ca tipuri de energii, Soare-Saturn și Soare-Jupiter.

Se va manifesta începând cu 20 decembrie mai mult la interiorul indivizilor umani, peste tot pe planetă, o mutație de conștiință.

Aceasta va avea două faze.

Prima este cea jupiteriană, de expansiune și resetare a modului în care privim viața noastră pământeană de acum înainte. Jupiter în Vărsător are o semnificație neutră, în schimb Saturn este cel de-al doilea guvernator al acestei zodii de Aer. Și dacă Saturn face o cuadratură cu primul guvernator al Vărsătorului care este Uranus, rezultă că la nivel de evoluție pentru viitorul apropiat suntem puși în situația de a înțelege Schimbarea pe care trebuie să o facem în viața noastră. În timp ce Saturn în Vărsător oferă o altă organizare și disciplină față de poziția sa în Capricorn, unde îndemna la conservatorism, de data asta împreună cu Jupiter astrul saturnian ne pregătește pentru schimbarea la nivel de conștiință. Desigur că fiecare are un Liber Arbitru și alege: vrea să rămână în vechile sale valori sau vrea să îmbrățișeze noul? Dacă perechea Soare (guvernează gradul 0-1 din Vărsător) – Jupiter impulsionează la nivel de conștiință, pentru a demara o schimbare asupra propriei evoluții, perechea Soare – Saturn aduce o mai clară înțelegere la nivel de organizare și voință, fiind ajutată de energia semnului Vărsător.

Pentru cei care privesc spre viitor, referitor la propria evoluție spirituală, cuadratura pe care Jupiter-Saturn o fac la Uranus le oferă motivația de a aborda un alt stil de viață, pentru a lăsa în urmă tot ceea ce era vechi la nivelul propriei personalități. Este o motivație a Eliberării și a căutării Adevărului, dincolo de evenimentele aduse de nebunia „pandemiei”. Impulsul de voință și de decizie oferit de această conjunctură astrologică din ziua Solstițiului de iarnă va amprenta modul în care, cel puțin pentru un an de zile, vom evolua și trăi în plan personal îndeosebi.

Această pereche Jupiter-Saturn se comportă în conjuncția lor ca moneda cu două fețe a lui Ianus. Pe o parte este Decizia și pe cealaltă parte este Alegerea. Dacă o luăm pe partea astrologiei esoterice și inițiatice, Jupiter se află în combinație cu Mercur guvernând Corpul Cauzal – conștiința, iar Saturn face pereche cu Soarele guvernând Corpul Spiritual sau Sinele Spiritual. Dacă primul grad din Vărsător este guvernat de către Soare, rezultă că intrarea astrului saturnian la 0 grade și ceva minute în acest prim grad va activa ceva pe corpul spiritual la marea majoritate a locuitorilor Pământului. Acest lucru se va simți probabil inițial sub forma unei stări interioare aparte, care le va da de gândit miliardelor de locuitori ai acestei lumi. Asta la o săptămână după eclipsa totală de Soare din 14 decembrie.

AVEM UN TABLOU DESPRE CE NE AȘTEAPTĂ ÎN 2021, DAR NUMAI DACĂ ȘTIM SĂ FACEM O ALEGERE BUNĂ ȘI CORECTĂ.

Apoi pe 21 decembrie Jupiter care acționează cu energia Focului Spiritual va contribui la ceea ce aduce Saturn în planul Sinelui Spiritual. Este posibil să se simtă un optimism nemaiîntâlnit până în acel moment în viața personală, referitor la cum vor evolua lucrurile în plan personal. Apoi pe 24 decembrie deci chiar în ajunul Crăciunului, când Jupiter-Saturn vor continua să strălucească precum o singură stea, astrul jupiterian trece la gradul 1-2 al Vărsătorului guvernat de Lună. Fiind la doar un grad de Saturn, Jupiter va combina energiile sale cu Luna. Dar esoteric vorbind Luna împreună cu Saturn guvernează corpul fizic și atunci Jupiter pe gradul 1-2 din Vărsător imprimă din Conștiință în corpul fizic și pe nivel emoțional o nouă stare. Pentru ca pe 26 decembrie și Saturn să intre pe gradul 1-2 consolidând combinația energiilor. Oamenii în majoritatea lor vor resimți o stare de stabilitate și de siguranță interioară, ceea ce la va întări optimismul.

Această conjuncție și energii adunate și concentrate pe conștient – Soarele gradul 0 și ceva minute din Vărsător, și pe subconștient – Luna gradul 1-2 din Vărsător, vor aduce acele schimbări dinspre interior către exterior, necesare pentru a îndrepta propria evoluție personală către sensul dorit și intenționat. La modul general deci pentru toată lumea, conjuncția aceasta – și depinde fiecare ce sens îi va da în plan personal și cum o va folosi – imprimă felul în care se vor putea desfășura evenimentele la nivel global din toate punctele de vedere, de acum într-un an de zile. 2021 va fi așa cum fiecare îi va da sensul încă din data de 21 decembrie 2020 la Solstițiul de iarnă. Însă acest aspect va acționa prin cuadratura la Uranus. Și în plus se va menține cel puțin până la jumătatea lui ianuarie 2021 cuadratura dintre Marte în Berbec și Pluton în Capricorn.

2021 va fi așa cum fiecare îi va da sensul încă din data de 21 decembrie 2020 la Solstițiul de iarnă.

Să vedem din perspectiva Tarotului la ce să ne așteptăm.

Jupiter – Roata (se schimbă starea), Saturn – Diavolul (depășirea blocajelor și a unei condiții vechi) și Lumea (omenirea), Marte – Turnul (se prăbușește o veche stare de lucruri și în plan personal), Carul (evoluția personală) și Împăratul (propriul statut personal), Pluton – Moartea (transformarea interioară) și Judecata (alegerea în urma unei conștientizări) și Uranus – Steaua (țelul propus) și Nebunul (un nou început).     

Avem un tablou despre ce ne așteaptă în 2021, dar numai dacă știm să facem o alegere bună și corectă. Viața înseamnă Evoluție, nu stagnare și rămânerea în ceea ce e vechi și depășit. Este necesar să facem acest efort – ALEGEREA, care nu e deloc mare, dar implică Transformarea Totală. Așa cum spune și o regulă a Vieții: singurul lucru cert și constant în univers este Schimbarea.

Vă dorim un 2021 plin de lucruri bune și bucurii!

Articolul precedentInteligența Artificială împotriva lui Dumnezeu?!
Articolul următorInterpretarea viselor: Animale – Caii
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Georgiana
Georgiana
1 an în urmă

Yuhuu, ce mai an… Abia il asteptam. Chiar asta vreau evolutie si transformare. Cai line sa avem!