Fibonacci Astrologie
© Shutterstock

Folosind calculul armonicelor în Astrologie puteţi afla acele praguri de vârstă când în viaţa voastră se vor întâmpla sigur unele lucruri esenţiale pentru propria existenţă.

Dacă în muzică există termenul de armonice, despre care multă lume a auzit, de ce n-ar exista şi în astrologie aşa ceva? Cu toate că multă lume cochetează cu astrologia, armonicele în domeniul acestei Arte Regale sunt puţin cunoscute.

Ce este o armonică în astrologie? Sau de ce nu prea sunt folosite asemenea noţiuni atunci când se fac studii astrologice?

Conform folosirii acestor armonice în astrologie nu există o regulă fixă pentru ele, aşa cum procedează unii astrologi atunci când vor să calculeze anumite aspecte de particularitate.

Tocmai de aceea în acest articol nu mă voi referi la asemenea armonice – ele fiind de fapt nişte arce de cerc de câteva grade – ci voi folosi termenul de armonice în sensul armonicelor Fibonacci. Şi asta deoarece: Harta natală este un model bazat pe poziţionarea exactă a unor repere celeste la momentul naşterii, astfel încât nu degeaba aceste poziţii ale planetelor se află în diferite direcţii celeste de-a lungul anului.

Datorită faptului că numerele din şirul Fibonacci pornesc de la 1 şi cresc prin adunarea succesivă a câte două numere din secvenţă, să vedem printr-un exemplu concret cum funcţionează aceste armonice într-o temă natală.

Avem o temă cu următoarele date: Soarele în Fecioară conjunct cu Pluton şi Uranus pe casa a 7-a a relaţiilor de asociere. Pluton se află la 200 şi 41 de minute, Uranus se află la 240 şi 58 de minute şi Soarele la 26şi 59 de minute. Ei bine, avem o tripletă.

Pe semnul Leului avem o conjuncţie Venus la 270 şi 38 de minute – Jupiter la 240 41 de minute pe casa muncii şi a sănătăţii. Calculăm chestiuni relaţionale, de muncă şi de sănătate.

Tripleta Pluton-Uranus-Soare, în această ordine a lor în tema natală, desemnează un potenţial de trezire a conştiinţei la vârstă foarte tânără.

Dacă luăm gradul 20 unde se află Pluton până la gradul 24 unde se află Uranus, avem exact 40 şi 17 minute.

Dacă folosim armonicele Fibonacci începând de la 1, vom avea 4+1= 5, adică vârsta de 5 ani când se produce prima „trezire” în conştiinţă.

Următorul număr Fibonacci este 2 pe care-l adunăm cu 5 şi ne dă 7, vârsta la care persoana a mers la clasa 1-a şi acea perioadă reprezintă a doua etapă de trezire a conştiinţei.

Al treilea număr Fibonacci este 3 pe care-l adunăm cu 7 şi ne dă vârsta de 10 ani.

Al patrulea număr Fibonacci este 5 pe care-l adunăm cu 10 şi obţinem 15 când persoana a trecut de la gimnaziu la liceu.

Interesant nu?

Mai departe… Trezirea oferită de acţiunea lui Pluton s-a îndreptat către Uranus, care este semnificatorul conştiinţei. Dacă privim astfel lucrurile, rezultă că persoana din exemplul nostru a trecut prin etape de trezire spirituală încă de la o vârstă tânără.

Mai mult decât atât.

Luăm în calcul gradul 20 şi 41 de minute unde se afla astrul plutonian la naştere, el reprezentând rezervorul alchimic de transformare în stare potenţială. 20,41 adunat cu 2, adică al doilea număr Fibonacci, ne dă 22,41 adică vârsta de 22 de ani când persoana a avut parte de o schimbare radicală de gândire datorită unor evenimente petrecute în plan social şi care au implicat-o împreună cu alţii într-un act social de anvergură (informaţii referitoare la perioada revoluţiei din 1989 – nota redacţiei).

Dacă adunăm 22,41 cu 3, adică a treia cifră din şirul Fibonacci, avem 25,41 adică 25 de ani şi jumătate când conform informaţiilor pe care le avem, persoana în cauză a abordat domeniul esoteric.

Foarte interesant, nu-i aşa?

25,41 îl adunăm apoi cu următorul număr Fibonacci, care este 5 şi ne dă vârsta de 30,41 ani.

La fel procedăm şi pentru Uranus şi pentru Soare, deoarece şi acestea fiind plasate pe casa relaţiilor şi asocierilor de orice fel, ne oferă informaţii despre acele perioade şi nivele de conştiinţă traversate de către persoana în cauză.

Să luăm Soarele care indică personalitatea.

Plasat la 26 de grade şi 59 de minute, practic la 27 de grade, adunăm 27 cu 1, ne dă  vârsta de 28 de ani.

Dacă ne uităm la gradul specific – 26-59 – putem spune că personalitatea acestui om a intrat pe un făgaş concret la vârsta de 26 de ani. Altfel spus începând cu vârsta de 26 de ani a început să se manifeste în societate.

Apoi la 28 adunăm 2, al doilea număr Fibonacci şi avem 30, după care pe acesta îl adunăm cu 3 şi obţinem vârsta de 33 de ani, la care adăugăm al treilea număr Fibonacci care este 3 şi avem 36. La acesta adăugăm al patrulea număr Fibonacci – 5 – şi astfel vom avea vârsta de 41 de ani.

Este important de menţionat că toate aceste adunări, pe baza gradelor la care se află planetele la momentul naşterii şi a numerelor Fibonacci, duc la acele evenimente importante din viaţa indvidului care se petrec la vârstele indicate de cifrele obţinute.

La cifra 41 adunăm următorul număr Fibonacci, care este 8 şi avem vârsta de 49 de ani, la aceasta adăugăm următorul număr Fibonacci care este 13 şi rezultatul este 62, vârstă la care persoana din acest exemplu va avea iar parte de ceva foarte important în propria existenţă.

Asemenea calcule bazate pe gradele la care se află planetele la momentul naşterii, la care se adaugă în cazul fiecărei planete numerele Fibonacci, configurează cele mai importante etape în viaţa individului, când au loc evenimente care-i pot marca viaţa în mod pozitiv sau neplăcut, depinde şi de aspectele pe care le fac planetele între ele.

De asemenea aceste calcule arată că în domeniul indicat de casa în care se află planetele, la vârstele calculate vor avea loc anumite întâmplări care sunt esenţiale pentru viaţa persoanei. În cazul de faţă este casa a 7-a a asocierilor.

Să facem acuma calculele şi pentru conjuncţia Jupiter-Venus din casa a 6-a în Leu. O asemenea pereche desemnează munca spirituală şi creatoare a acestei persoane.

Gradul 24 la care se află Jupiter arată vârsta la care această muncă a început, şi culmea coincide cu aceeaşi vârstă arătată de Uranus aflat la gradul 24 în Fecioară. Se poate vorbi astfel de un important salt în conştiinţă.

Gradul 27 la care se află Venus indică aceeaşi vârstă la care personalitatea acestei persoane începe să se manifeste public, deci începând cu 27 de ani.

Între Jupiter şi Uranus sunt 30 de grade, la fel între Venus şi Soare. Adunând la 30 prima cifră Fibonacci care este 1, avem vârsta de 31 de ani. 31 îl adunăm cu al doilea număr Fibonacci – 2, şi vom avea 33 de ani, aceeaşi vârstă calculată mai sus. 33 îl adunăm cu următorul număr Fibonacci care este 3 – obţinem 36, şi tot aşa 36+5=41, 41+8=49, 49+13=62, 62+21=83 de ani.

Sigur că am putea calcula cam la ce vârstă organsimul fizic al acestei persoane ar înceta să existe şi avem 83+34, care este următorul număr Fibonacci după 13 şi 21 şi vom avea cifra de 117 ani, ceea ce bineînţeles s-ar putea să fie cam prea mult. Şi atunci aflăm că la vârsta de 83 de ani persoana din exemplu nostru îşi poate încheia existenţa.

Ei bine, vedeţi că în acest fel folosind calculul armonicelor puteţi afla acele praguri de vârstă când în viaţa voastră se vor întâmpla sigur unele lucruri esenţiale pentru propria existenţă. Şi aşa veţi cunoaşte dinainte cum să vă aşezaţi în viaţă treburile încât să vă încheiaţi actuala existenţă într-un mod cât mai onorabil şi mulţumitor cu putinţă.

Vom continua acest subiect interesant în numărul următor…

➡ Pentru consultaţii ne puteţi contacta la Cabinetul COSMOS

Următorul episodArmonicele în Astrologie – II >>
Acest articol face parte 1 din 5 seria Armonicele în Astrologie
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Clara

Buna, tuturor si bine m-am regasit !
Spun aceasta deoarece observ ca modelul hartii natale ales este atat de apropiat de al meu (diferenta e ora de nastere, dar foarte apropiata de a mea) incat incep sa-mi pun si alte intrebari 🙂 .
Stiu ca are importanta si localitatea nasterii, pe langa ora cat mai exacta, dar sunt curioasa daca este un model aleator sau chiar e prin apropiere cineva “asemanator” si daca este, atunci mi-ar placea sa interactionez mai departe.