Astrele în 2019 şi anul Mistreţului de Pământ - I
Principalele aspecte astrologice ale anului 2019.

Să vedem pentru fiecare semn în parte ce aduce Anul Mistreţului de Pământ.

În această a doua parte a materialului despre previziunile cu caracter general pentru 2019 ne vom ocupa de informaţiile oferite de către astrologia chinezească.

Dar înainte de a trece efectiv la analiza pe sistem chinezesc, să reluăm firul din numărul anterior pentru a completa un element destul de important din perspectiva astrologiei occidentale.

Mă refer aici la Uranus, care va intra definitiv şi pentru o perioadă de aproximativ 7 ani în Taur. Dacă facem echivalenţele între astrologia occidentală şi cea chinezească, Uranus care guvernează Vărsătorul are drept corespondent Tigrul, iar Taurul este echivalent cu Şarpele. Fiind semn de Pământ, Taurul ne indică prin prezenţa lui Uranus în următorii 7 ani că toate chestiunile de ordin material, de la bani, felul de a munci, managementul echipei, munca propriu zisă ca activitate profesională, organismele legislative precum parlamentul, transporturile, maniera în care înţelegem lumea şi viaţa, maniera în care muncim, modul în care gestionăm valorile materiale şi financiare, invenţiile, industria aerospaţială, transporturile şi telecomunicaţiile, vor cunoaşte o dezvoltare mult mai amplă decât în ultimii 7 ani.

Deci ne aşteaptă o perioadă de 7 ani destul de bună, desigur cu excepţia acelor intervale în care Uranus realizează aspecte negative cu celelalte planete mari. Despre asemenea chestiuni ne vom ocupa pe parcursul acestui an în revistă.

Din punct de vedere al astrologiei occidentale este Anul Scorpionului şi cum în lume există mai multe specii de scorpioni, putem spune că cei care aparţin acestei zodii sunt ca diferitele tipuri de scorpioni, de la cei mai mici şi inofensivi, până la cei mai mari şi mai periculoşi, iar asemenea aspecte sunt valabile în lumea noastră translatat la nivel uman, ca şi caracteristici de personalitate şi comportament.

Acum să derulăm analiza pe sistemul chinezesc. Am intrat din data de 4 februarie în anul Mistreţului de Pământ. Unii îi spun Anul Porcului într-o manieră mai generalistă. Şi veţi vedea că există mai multe tipuri de porci, la fel cum această clasă a suinelor este împărţită pe ramuri.

În primul rând este porcul obişnuit, apoi este ruda sa sălbatică din pădurile lumii – mistreţul, după care vin alte specii precum porcul pecari din cele două Americi, porcul babirusa din sud-estul Asiei, porcul alergător din Africa, porcul pigmeu din sudul Asiei, porcul de pădure uriaş din centrul, vestul şi estul Africii.

Fiecare din aceste specii au specificul lor şi dacă facem un paralelism între nativii Porc, deci născuţi în anii Porcului sau Mistreţului, vom avea astfel o clasificare precum împărţirea pe specii a acestor vieţuitoare. La fel puteţi face pentru oricare alt an, pentru cine s-a născut în alt an al altui animal din zodiacul chinezesc.

Un exemplu simplu în acest sens.

Nativi născuţi în Anul Maimuţei. Maimuţa este o primată şi din ordinul primatelor fac parte cimpanzeul, gorila, gibonul, urangutanul, maimuţa urlătoare, macacul şi altele. Dar ne vom mărgini la primatele hominide şi vom spune că unii nativi Maimuţă sunt precum cimpanzeul, alţii precum gorila, alţii precum gibonul sau urangutanul, deci avem caracteristici de manifestare diferite la fiecare categorie.

V-am făcut o prezentare de acest fel pentru a înţelege că şi pentru Anul Porcului/Mistreţului de Pământ se aplică asemenea aspecte.

Şi acum să trecem la analiza propriu-zisă a anului 2019 prin prisma Anului Mistreţului de Pământ.

Indiferent în ce fel vom interpreta Porcul – pecari, mistreţ, porc domestic mangaliţa sau de care o fi el – este clar că prin natura specifică acestui animal multe lucruri vor ieşi la iveală, atât în plan global, colectiv, cât şi individual, datorită faptului că porcul râmă pentru a-şi găsi hrana.

Politic vorbind, deşi nu facem politică ci analizăm societatea prin prisma acestui domeniu, anul 2019 va fi o adevărată vânătoare de “porci mistreţi”, reţineţi ce vă spun acum!

Veţi vedea hăituieli peste tot unde Porcul de Pământ aduce posibilităţi de dezvăluire, dar şi de punere în practică a chestiunilor concrete legate de bani, schimburi comerciale, bursă, credite şi dobânzi în reţeaua marilor sisteme bancare ale lumii, dar şi de arestări de răsunet şi sentinţe în multe ţări!

Anul acesta se vor concretiza multe proiecte, de la cele mai simple până la cele cu anvergură mondială, mai ales că în semnul opus Mistreţului, respectiv Şarpele/Taurul, a intrat Uranus care aduce nu numai schimbări şi revoluţionări de concepte şi sisteme la nivel mondial, ci şi oportunităţi foarte bune în plan economic pentru liderii mondiali născuţi în Anul Câinelui cum este preşedintele american Donald Trump de exemplu.

În acelaşi timp pe durata acestui an al Mistreţului de Pământ, deşi multe lucruri inclusiv în plan politic vor fi realizate concret la nivel mondial, vor exista tensiuni tot mai mari între Trump şi Putin, acesta fiind nativ Dragon. Se pare că Trump va avea foarte puţini aliaţi printre liderii europeni, mai ales după deciziile sale din ultima vreme.

Aşa cum la Mistreţ sunt ramuri de porci, la fel pentru fiecare zodie chinezească avem categorii. La Dragon avem dragonii, reptilele şi alte animale similare; la Şarpe avem pitoni, boa, vipere, anaconda, şerpi cu clopoţei etc.; la Cal avem caii, zebrele, măgarii, catârii; la Oaie avem oile, caprele, caprele negre, muflonii; la Maimuţe am spus ceva mai înainte; la Cocoş avem cocoşii, găinile, fazanii, cocoşii de munte, curcanii şi în general celelalte categorii de păsări; la Câine avem câinii – buldog, rotweiler, pechinez, caniche, bichon, ciobănesc, dalmaţian, chihuahua, doberman, pitbull şi lista poate continua; la Mistreţ am spus; la Şobolan avem şobolanii, şoarecii, suricatele, hârciogii, veveriţele, marmotele, cârtiţele, şi alte rozătoare; la Bivol avem bivolii, vacile, boii, iacii, taurii, antilopele, cerbii, renii şi toate cele care au coarne; la Tigru avem felinele – pisici, leoparzi, lei, tigri, râşi, pume, lincşi, gheparzi; la Iepuri avem iepurii, rozătoare cu care se înrudesc – popândăi, veveriţe, hârciogi.            

Mergem mai departe…

Uranus echivalentul Tigrului via zodia Vărsător se plimbă cot la cot cu Şarpele – zodia Taurului pe bulevardul astrologic. În Capricorn – Bivolul se află actualmente Saturn, deci chiar Bivolul, şi Mistreţul ca animal adică Pluton. Jupiter – echivalentul Şobolanului – parcurge propriul semn, în timp ce Neptun – Iepurele se află şi el în propriul semn – Peştii, adică tot Iepurele. Prin natura semnelor şi energiilor acestora, Capricornul, Peştii şi Taurul se află în aspecte reciproce de sextil, ceea ce ne arată o primă concluzie şi anume că anul 2019 va fi unul foarte bun în primul rând pentru nativii Iepure, Bivol, Şarpe, Tigru şi Mistreţ, adică cei născuţi în aceşti ani guvernaţi de animalele menţionate. Desigur aceşti nativi sunt cei mai favorizaţi, dar şi celelalte semne primesc oportunităţi de-a lungul lui 2019.

Să vedem pentru fiecare semn în parte ce aduce Anul Mistreţului de Pământ.

Menţionez că fiecare animal reprezintă anul naşterii şi este asociat zodiei occidentale de naştere, ca să nu existe confuzie. Şi încă un amănunt. Pot exista de exemplu Berbeci născuţi în anul Dragonului sau în anul Maimuţei, la fel cum pot exista Lei născuţi în anul Calului sau în anul Câinelui, deci citiţi la fiecare semn şi zodie, şi zodia de naştere, dar şi animalul anului de naştere, cum ar fi Taur cu semnul Câinelui de exemplu.    

Pentru Berbeci – Dragoni 2019 aduce multe posibilităţi pentru reechilibrarea planului financiar propriu, deci vorbim despre aspecte ce survin pe partea materială datorită unor schimbări succesive ce aduc recompense aşteptate de ani de zile. Datorită acestor recompense mulţi Berbeci-Dragoni vor dori să plaseze unele sume importante în investiţii mici şi medii, pe termen mediu, pentru a-şi îmbunătăţi nivelul de trai şi a-şi atrage şi alte oportunităţi financiare şi materiale pentru următorul an. Vorba aceea, cum îţi aşterni, aşa dormi.

Pentru Tauri – Şarpe 2019 vine cu o înflorire pe partea relaţional-sentimentală, mai ales pentru cei tineri. Unii dintre ei îşi pot găsi perechea căutată demult, dar mai ales pentru cei care deja de anul trecut se află într-o relaţie, 2019 le aduce o concretizare mult aşteptată, fie o logodnă, fie chiar o căsătorie care în multe privinţe s-ar putea dovedi de bun augur pentru nativi. Unii vor iubi pătimaş dar nu trebuie să-şi neglijeze responsabilităţile profesionale din cauza asta. Pot surveni bune şi neaşteptate oportunităţi profesionale şi financiare.

Pentru Gemeni – Cal 2019 pregăteşte deja o furtună în plan afectiv. Mai degrabă ar fi vorba de ceva gen tornadă decât o vijelie, semn că nativii Gemeni – Cal sunt hotărâţi anul acesta să pună ştampila ”Aprobat” pe plan sentimental. Profesional au drumuri lungi de făcut, primesc unele responsabilităţi mai importante decât până acum şi financiar vor cunoaşte rezultate pe măsura muncii lor. Depinde de chibzuinţa lor şi de propria perspicacitate dacă se vor vedea în sfârşit cu sacii în căruţă anul acesta aşa cum şi-au dorit în ultimii 3-4 ani.   

Pentru Raci – Oaie anul 2019 presupune dezvoltarea comunicării pe segmente relaţionale gen 1 la 1, astfel încât nativii să obţină rezultate atât în plan profesional prin dezvoltarea – dacă este posibil – a unei mici afaceri în cazul în care deja are un job sau a unei oportunităţi de avansare profesională. De asemenea pentru nativii Rac – Oaie se mai poate vorbi de necesitatea dezvoltării unei reţele relaţionale de care să se folosească pentru avantaje reciproce. Este foarte important pentru ei anul acesta să-şi îndrepte atenţia spre următorul nivel al destinului lor care să-i împlinească din toate punctele de vedere.

Pentru Lei – Maimuţă anul 2019 aduce posibilităţi de îmbunătăţire şi de reuşite clare în plan profesional, unii nativi având ocazia de a urca pe scara valorică socio-profesională. Este un an în care vor putea da la spate toate neplăcerile acumulate în ultimii 4-5 ani şi se vor gândi serios cum să dea marea lovitură a vieţii lor. Pentru asta se vor documenta foarte bine, în ideea de a face toate lucrurile exact ca la carte. Astfel bunăstarea materială şi financiară le bate la uşă tot timpul anului şi vor trebui să fie atenţi la cum îşi gestionează sectorul privat de viaţă pentru că acolo e focalizată atenţia lor în cea mai mare măsură.

Pentru Fecioare – Cocoş 2019 este un an plin de posibilităţi de a experimenta lucruri pe care le-a aşteptat în ultimii 4-5 ani. Sistemul lor relaţional-amical le poate aduce mari şi multe satisfacţii, dacă nativii vor dovedi ceva mai multă flexibilitate în comunicare şi în abordarea unor lucruri-situaţii-probleme ce ţin de laturile socială, profesională şi afectivă. Se poate vorbi în 2019 pentru aceşti nativi de schimbarea radicală a filozofiei lor de viaţă referitor la îmbinarea dintre ce se poate face şi cum se poate obţine ceva în plan financiar. Deci schimbarea paradigmei personale asupra vieţii ce le va aduce rezultate excelente financiar şi material.

Pentru Balanţe – Câine vorbim pentru 2019 de posibilităţi de a culege roadele unor acţiuni din anii trecuţi. Deşi pare de necrezut, nativii se vor trezi de te miri unde cu nişte sume foarte mari, cu propuneri incredibile, cu ocazii în urma cărora se aleg cu ceva ce aşteptau de foarte mulţi ani. Se pare că multor nativi Balanţă – Câine anul acesta li se va împlini visul de demult, deşi ei înşişi nu se vor aştepta deloc la aşa ceva. Deşi relaţional pot întâmpina dificultăţi, asta-i motivează pentru a găsi calea pe care să meargă mai departe, mai ales că mulţi dintre nativi pot acum să călătorească şi în străinătate, fie în interes profesional, fie ca simpli turişti. 

Pentru Scorpioni – Mistreţ fiind chiar anul Mistreţului de Pământ, nativii vor fi puşi în faţa unor cerinţe foarte mari care îi solicită din toate punctele de vedere, dar mai ales la capitolul răbdare şi comunicare. Chiar dacă vrăjesc auditoriul cu charisma lor, în diferite cercuri şi circumstanţe, nativii se pot afla în dificultate dacă sunt nevoiţi să rezolve chestiuni importante. Şi cu cât e funcţia mai importantă, cu atât dificultatea e mai mare. De multe ori se vor găsi în situaţia de a forţa ei înşişi nota, ca rezultat al unor chestiuni care-i presează din spate social-profesional, şi riscul pentru a o da în bară este destul de mare. Prudenţa şi flexibilitatea trebuie să fie aspectele care să-i însoţească în toate activităţile, altfel s-ar putea trezi în situaţia de a fi puşi la zid, discreditaţi sau chiar marginalizaţi.

Pentru Săgetători – Şobolan anul 2019 vine cu multe şi bune schimbări. Deşi trebuie să treacă prin furcile caudine ale multor solicitări în plan profesional, dacă vor avea suficientă răbdare vor constata că relaţiile lor se dezvoltă şi se îmbunătăţesc, mulţi dintre nativi având anul acesta posibilităţi de a se implica în diferite cercuri relaţionale, de diferite feluri, care le servesc atât scopurile, cât şi cerinţele materiale-financiare. Sectorul familiei le este tulburat anul acesta cu diferite probleme legate de modul în care nativii privesc responsabilităţile conjugale, şi dacă vor ţine seama de cerinţele de acasă, vor putea rezolva şi acest capitol.

Pentru Capricorni – Bivol anul 2019 vine cu o serie de succese, fie mici, fie mai mari, dar oricum ar fi acestea nativii se vor bucura de câteva reuşite clare, pe care le aşteptau de multă vreme. Mai ales cei aflaţi în prima parte a vieţii se vor afla la începutul unei perioade de câţiva ani în care vor excela din toate punctele de vedere. Foarte mulţi nativi Capricorn-Bivol se pot trezi printr-o bizară serie de împrejurări că ajung să lucreze în firme importante, fie în ţară, fie în străinătate, şi asta nu e de mirare, căci subconştientul lor a pregătit asta cu ani de zile înainte. Astfel dorinţa devine realitate. Deşi le va merge bine, chiar excelent în unele privinţe, din toate punctele de vedere, se vor simţi totuşi uneori ca un călugăr în mijlocul pustiului.

Pentru Vărsători – Tigru este un an 2019 cu multe obstacole, ceea ce-i motivează evident. Totuşi profesional pot avea multe rezultate bune, cu posibilităţi de a-şi dezvolta relaţiile şi de a-şi schimba câte ceva la nivelul filozofiei de viaţă. Banii vor veni doar în urma unor eforturi consistente şi se pare că nativii nu au muncit în ultimii 4-5 ani cât vor munci acum în 2019. Însă asta le arată măsura valorii lor. Pe de altă parte vorbim pentru aceşti nativi şi de necesitatea de a rămâne vigilenţi pentru că pot nimeri în circumstanţe în care alţii îi înşeală, fiind vorba de muncă, înţelegeri şi bani. Este important pentru nativi să-şi menţină direcţia neschimbată aşa cum le spune intuiţia.

Pentru Peşti – Iepure anul 2019 aduce multe reuşite, bani şi dezvoltarea unor iniţiative personale. Prosperitatea îi aşteaptă pe aceşti nativi pentru a păşi cu încredere pe bulevardul succesului. Totuşi se vor întâlni cu diferite provocări în plan profesional, iar unii nativi care vor să plece în străinătate la muncă vor trebui să persevereze în atingerea acestui scop, căci vor avea multe de pus la punct în acest sens. Viaţa afectivă a nativilor poate fi marcată de multe satisfacţii, dar să fie vigilenţi la modul în care se derulează relaţiile lor, deoarece există riscul unor blocaje la nivel de înţelegere. Dar la fel ca simbolul lor zodiacal, vor trebui să fie mai atenţi, fără teamă că vor pierde ceva şi să abordeze toate situaţiile, mai ales cele personale, cu răbdare şi înţelepciune şi atfel vor avea un 2019 aşa cum îşi doresc.         

Această analiză este rezumativă şi unele aspecte se pot manifesta la o cotă mai mare sau mai mică. Dar oricum ar fi, să aveţi parte cu toţii de multe lucruri bune şi de satisfacţii depline!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile