Astrologia îţi spune cât de practic eşti
© Pixabay

Din Astrologie cunoaştem că Focul este elementul dinamic şi creativ, Pământul este corelat cu abilităţile practice, în timp ce Aerul este echivalent cu comunicarea şi relaţionarea, iar Apa cu latura emoţional-afectivă.

Foarte multă lume – aş putea spune chiar peste 70% din populaţia civilizată a lumii – urmăreşte zilnic rubricile de previziuni astrologice, la televiziune, la radio sau în multe publicaţii cotidiene, săptămânale sau lunare. Deci este cât se poate de evident că deşi majoritatea oamenilor peste tot în lume declară că nu cred în astrologie, ei urmăresc totuşi rubricile de previziuni astrologice. Sau horosocpul zilnic aşa cum se mai uzitează expresia.

Ca să nu ne pierdem în divagaţii de tot felul să intrăm direct în miezul subiectului.

Poate astrologia să ne ajute să vedem cât suntem de practici? Sigur că da. Şi dăm aici un exemplu aleatoriu pentru a înţelege cum stă treaba – 12.09.1987. Avem deci un nativ în semnul Fecioarei, cu un Jupiter retrograd pe semnul Berbecului.

Conform repartizării planetelor în semne şi case, avem următoarea ordine a dispunerii elementelor esoterice în tema natală:

  • Foc – 5 părţi
  • Pământ – 6 părţi
  • Aer – 2 părţi
  • Apă 2 părţi

Din astrologie cunoaştem că Focul este elementul dinamic şi creativ, Pământul este corelat cu abilităţile practice, în timp ce Aerul este echivalent cu comunicarea şi relaţionarea, iar Apa cu latura emoţional-afectivă.

După cum vedem din combinaţia elementelor, cea mai mare pondere o are Pământul urmat de către Foc.

Se poate spune că această persoană, oricare o fi ea, are o foarte bună capacitate de a pune în practică soluţii, proiecte, idei şi iniţiative. Desigur că având şi 5 părţi de Foc, este şi creativă în acelaşi timp, dar ceea ce-i face dificilă exprimarea este partea diminuată a elementului Aer. Pe partea de comunicare poate avea unele dificultăţi în a se face înţeleasă în activitatea sa, deoarece este deja o diferenţă destul de mare între Pământ – 6 părţi şi Aer – 2 părţi.

Testeză-ţi Aptitudinele Spirituale la Cabinetul Cosmos

Pentru că în tema natală a acestei persoane predomină elementul Pământ, ca structură a personalităţii sale, la momentul naşterii era şi Neptun retrograd în semnul de Pământ al Capricornului. Astrul neptunian realizează un trigon cu Jupiter retrograd, şi atunci putem face o conexiune între elementul de Pământ al Capricornului şi cel de Foc al Berbecului.

Să admitem că ora naşterii este 9,45 dimineaţa pentru a putea avea ordinea caselor.

Şi atunci avem pe Jupiter în casa a 6-a a muncii în echipă, pe semnul Berbecului caracteristic conducerii. În timp ce Neptun pe Capricon se află în casa a 3-a a relaţiilor, comunicaţiei şi drumurilor scurte. Dar aşa cum spuneam, ambele planete sunt retrograde în tema natală a persoanei, ceea ce implică în primul rând anumite aspecte karmice.

În afară de partea karmică persoana va avea parte de lecţii concrete în plan personal referitor la a învăţa să comunice – are doar 2 părţi Aer în structura sa, pentru a putea să-şi pună în aplicare la modul performant atât partea practică specificată de elementul Pământ – 6 părţi, cât şi pe cea creativă indicată de elementul Foc – 5 părţi. Pentru a-şi putea susţine latura elementului Aer, va trebui să înveţe să-şi exprime partea emoţională în comunicare şi creativitate, căci are 2 elemente de Apă.

În tema aceasta natală avem şi o cuadratură pe care Neptun retrograd o face cu Mercur din Balanţă în casa a 11-a, deci o problemă de comunicare pe partea relaţiilor. Mai ales că Mercur este la doar câteva grade de Nodul Sud, deci este o chestiune karmică de blocaj de comunicare cu care individul în cauză vine din viaţa anterioară. Şi chiar dacă are 6 părţi de Pământ şi dispune de multă abilitate practică în a rezolva lucrurile, dacă nu-şi va rezolva problema de comunicare s-ar putea trezi în postura celui care ştie multe, poate rezolva multe, dar din cauza blocajului pe comunicare ar rămâne doar la stadiul teoretic.

Astrogramă personalizată? Hai la Cabinetul Cosmos!

Trebuie să crească pe comunicare şi emoţional, luând de la elementele Pământ şi Foc pentru a compensa părţile slabe ale emoţionalului şi comunicării. Iar asta se face trecând prin tot felul de experienţe care-i vor echilibra structura.

Articolul precedentReţeaua de Eliberare Spirituală – Dacia (XII)
Articolul următorTranziţia către Înălţare – Amplificarea/Înmulțirea (VIII)
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile