© Stockphoto

Foarte multă lume care a citit cărţi de spiritualitate confundă Eu-l superior cu Sinele spiritual.

Arta Regală aşa cum era considerată la vechii egipteni, astrologia ne oferă o sumedenie de informaţii legate de propria noastră fiinţă. Deci fiinţă, nu persoană, deoarece cumulul informaţional pe care-l putem analiza în astrograma personalizată indică toate aspectele, de la propria personalitate la Sinele spiritual.

Deşi astrologia occidentală pune accent în harta natală doar pe partea de personalitate, deoarece este axată pe poziţia Soarelui la naştere, ea poate fi interpretată şi pentru celelalte laturi ale propriei fiinţe, analizând separat poziţia fiecărei planete corespunzătoare.

Astfel avem următoarele aspecte:

 • Soarele – personalitatea şi conştientul;
 • Luna – relaţiile emoţionale şi subconştientul;
 • Mercur – mentalul cu intelectul şi memoria;
 • Venus – relaţiile afective şi latura astrală;
 • Marte – relaţiile amoroase şi latura astrală;
 • Jupiter – mentalul cu moralitatea şi conştiinţa lumească;
 • Saturn – corpul fizic şi conştientizarea de sine;
 • Uranus – conştiinţa divină;
 • Neptun – sufletul;
 • Pluton – Sinele spiritual.

Deşi planetele se combină pe perechi în astrologie, structurând fiinţa umană şi corpurile sale, aceasta este o altă chestiune de care ne vom ocupa în numărul următor.

 • Eu-l inferior sau ego-ul este indicat atât de către Soarele din tema natală, cât şi de Mercur, Venus şi Marte luate separat, respectiv corpurile subtile inferioare – astralul şi mentalul.
 • Eu-l superior este alcătuit din planetele Uranus, Neptun şi Pluton, respectiv din conştiinţă, suflet şi spirit.

În altă ordine de idei, ego-ul este alcătuit din trei componente, corpul fizic, corpul astral şi corpul mental, în timp ce conştiinţa, sufletul şi Sinele spiritual formează Eu-l ca structură divină.

Este important deci de analizat în astrograma natală dacă între planetele ce indică ego-ul şi cele care indică Eu-l există aspecte de cuadratură şi opoziţie. Căci dacă există, rezultă că efectele transmise de poziţiile acelor planete se vor resimţi de-a lungul vieţii în foarte multe situaţii pe care persoana le va trăi.

De obicei corpul astral care aparţine de ego nu este deloc educat, pentru ca oamenii să-l poată folosi în mod corect în vederea îndeplinirii dorinţelor lor. Aşa cum îşi folosesc corpul mental pe planul astral în loc de planul mental, şi nu obţin ce-şi planifică de obicei cu mult înainte, la fel corpul astral în loc să funcţioneze pe planul astral căruia îi corespunde, funcţionează numai pe planul fizic la marea majoritate a omenirii. De aceea există atâtea eşecuri şi neîmpliniri în societatea modernă.

Mai mult de atât, civilizaţia occidentală – deşi de vreo 2 decenii există sute de cărţi de spiritualitate şi mulţi încep să se trezească – nu pune accent pe partea Eu-lui superior, lăsând sufletul undeva în fundalul vieţii. Deşi oamenii au trăiri şi tot ce este plăcut şi neplăcut este filtrat prin suflet şi trăit ca atare.

Foarte multă lume care a citit cărţi de spiritualitate confundă Eu-l superior cu Sinele spiritual, şi trebuie spus că Sinele spiritual este componenta principală a Eu-lui superior. De aceea dacă un om se află în actuala existenţă pe un nivel mediu spre elevat de evoluţie, chiar de-ar avea situaţii şi perioade mai puţin plăcute cu care s-ar confrunta în viaţă, datorită interferenţelor cu alte persoane mai puţin evoluate, va simţi cum Sinele său spiritual şi Eu-l său superior îl vor ajuta de fiecare dată să treacă peste asemenea împrejurări cu bine.

Căci dacă faci după cum simţi în suflet, atunci cu siguranţă nu ai cum să dai greş, ci mergi exact spre împlinirea lucrurilor pe care vrei să le obţii.

Articolul precedentVaccine vecine
Articolul următorCalea Unimii – Dualitatea (III)
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile