Astrologie Nodul Nord Nodul Sud
© Pixabay

Să vedem semnificațiile aspectelor Lunii cu Nodul Lunar Sud, ca să le înțelegem lecțiile karmice cu care ne confruntăm periodic.

După Soare, considerat primul luminariu, în astrologie este luat în calcul cel de-al doilea luminariu care este Luna. Reflexie a luminii solare de peste zi, astrul nopții preia o parte din lumina solară și o reflectă către Pământ pe durata nopții.

Fiind cel mai rapid astru care se mișcă în harta astrologică, Luna are o perioadă de 28-29 de zile în care parcurge întregul zodiac. Sunt de altfel bine cunoscute cele patru faze ale sale –Luna Nouă, Primul Pătrar, Luna Plină și al Doilea Pătrar. Și ca urmare parcurge fiecare semn zodiacal în aproximativ 2 zile și câteva ore. Astfel ea se mișcă suficient de repede prin semnele celeste încât să realizeze diferite aspecte atât cu planetele, cât și cu Nodurile Lunare. Prin urmare datorită faptului că Nodurile Lunare se deplasează mult mai încet, Luna le tranzitează o singură dată pe fiecare pe durata unei luni de zile. Deci de două ori pe lună avem evenimente karmice și ale destinului pe care astrul selenar le declanșează realizând conjuncții cu Nodul Sud și cu Nodul Nord.

Vreme de 1 an și jumătate Luna va trece de foarte multe ori peste cele două Noduri Lunare, acestea aflându-se în două semne zodiacale opuse, declanșând pe parcursul acelui an și jumătate, prin repetiție, acele aspecte care țin de etapele destinului pe care trebuie să le asimilăm în existența noastră. Și acesta este rostul trecerilor Lunii de atâtea ori într-un an și jumătate peste Nodurile Lunare, deoarece lucrurile la nivelul lumii noastre se rezolvă încet în timpul acesta liniar 3D. Și nu avem niciodată garanția că le rezolvăm 100% din prima, de aceea timp de 1 an și jumătate putem să ne ocupăm de ele. Apoi când Nodurile Lunare se mută în următoarele semne, alte sectoare de viață vin să-și ceară rezolvările lor. Și tot așa de-a lungul întregii vieți.

Luna conjuncţie Nodul Sud: indică un ataşament emoţional faţă de trecut, faţă de maniera de evoluţie din alte vieţi. Aspectele nefavorabile ale Lunii (dacă face cuadraturi cu alte planete în tema natală de exemplu sau în tranzit) indică o karmă negativă, creată în alte vieţi prin utilizarea greşită a popularităţii, a posibilităţilor oferite de cămin şi familie, a imaginaţiei. Conjuncţia respectivă aduce nativilor dificultăţi de sincronizare cu curentele sociale, cu activităţile celorlalţi oameni. Nodul Sud este în relaţie cu Saturn, Luna în această poziţie având o influenţă nefavorabilă. Putem vorbi despre singurătate emoţională, dificultăţi de cooperare cu ceilalţi, înclinaţii către depresii, melancolie, dar şi către disciplină, eforturi concentrate. Ataşament karmic faţă de o femeie (mamă,soţie) sau față de bani, bunuri sau relații bazate pe emoții.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Următorul episod<< Astrologie – Drumul Vieţii și Soarele (II)Astrologie – Drumul Vieţii și Karma (IV) >>
Acest articol face parte 3 din 12 seria Astrologie – Drumul Vieţii
Articolul precedentMarea Schismă
Articolul următorLumina Vie
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Kovacs Catalina
Kovacs Catalina
3 luni în urmă

Nu gasesc aspectele Lunii cu NN. S-a postat articolul? Multumesc!