Astrologie Nodul Nord Nodul Sud
© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Înţelepţii din străvechime, de când există astrologia ca ştiinţă spirituală, au împărţit fiecare zodie în trei segmente.

În lumea astrologiei sunt binecunoscute multe aspecte ce ţin de fieare zodie în parte. Deseori cei care urmăresc horoscoapele comerciale nu cunosc faptul că zodia de naştere nu are o singură caracteristică, ci trei, cel puţin, care sunt legate de nivelul de evoluţie. De exemplu, dacă cineva ar spune că toţi Taurii sunt la fel, ori că toţi Berbecii sau Racii sau din oricare altă zodie sunt la fel, greşeşte deoarece fiecare este unic în felul său. Chiar dacă nativii dintr-o zodie se nasc de-a lungul celor 30 de zile cât cuprinde un semn zodiacal, ei vor fi diferiţi între ei chiar şi datorită faptului că Soarele se va afla în alt loc al zodiei la fiecare dată de naştere din cuprinsul zodiei.

Nu degeaba înţelepţii din străvechime, de când există astrologia ca ştiinţă spirituală, au împărţit fiecare zodie în trei segmente. Şi pe acestea le ştim aproape toţi, sunt câte 10 grade atribuite fiecăruia dintre cele trei segmente.

Astfel primul decan, conform poziţiei Soarelui, corespunde indivizilor interesaţi preponderent de partea materială-financiară a existenţei. Pot exista în fiecare dintre cele 12 zodii, în primul decan al oricăreia dintre ele, indivizi cu trăsături primitive, chiar neevoluate, şi bineînţeles depinde şi ce mai are un asemenea individ, în afară de Soarele natal, în primul decan al zodiei sale de naştere. Şi mai trebuie luat în calcul dacă vreo planetă din primul decan la momentul naşterii face vreun aspect negativ cu o altă planetă, deoarece aceste indicii ne oferă informaţii despre cum se va manifesta acel individ. Sunt cazuri de acest fel ale vagabonzilor, beţivanilor boschetari sau chiar a celor cu tendinţe agresive din lumea interlopă. Depinde ce aspecte fac planetele din primul decan al zodiei de naştere. Pentru că Soarele reprezintă în primul rând propria personalitate, şi dacă în apropierea astrului solar se mai află în afară de Mercur – care întotdeauna se află aproape de Soare – o altă planetă, aceea va adăuga efecte la felul de a fi al persoanei respective.

Cel de-al doilea decan al fiecărei zodii are caracteristici legate de nivelul intelectual al existenţei. Cei născuţi în decanul doi al fiecărei zodii au activităţi în domenii unde comunicarea, studiile şi relaţionarea au un rol major în viaţa lor. Depinde evident de karma personală, pentru că există oameni născuţi într-un decan doi al unei zodii sau alta, care au o viaţă mai dificilă datorită unor datorii karmice acumulate din alte vieţi faţă de semenii lor. Dar în general decanii doi ai zodiilor au conexiune cu domeniul intelectual şi al elevării sociale prin diferite mijloace sociale.

Cel de-al treilea decan este mai aparte, îndeosebi gradul 29 al fiecărei zodii, considerat grad anaretic, adică un grad ce ţine direct de conexiunea spirituală a individului cu Dumnezeu. Sunt oameni născuţi pe gradul 29 al zodiei de naştere, acolo fiind plasat Soarele natal. Asemenea poziţii oferă unor astfel de indivizi oportunităţi foarte bune în viaţă, deşi responsabilitatea în acest sens este pe măsură. Nu toţi cei născuţi într-un decan trei cochetează sau sunt pasionaţi ori interesaţi de latura spirituală a vieţii, căci şi în privinţa decanului trei al zodiei, unde individul are Soarele natal, există de multe ori aspecte negative ale altei planete faţă de Soarele natal. Şi atunci personalitatea acelui om va fi amprentată de un aspect ce ţine de planeta care realizează aspectul negativ: Venus, Marte, Jupiter sau oricare altă planetă. Însă dacă individul are cel puţin jumătate dintre planete în decanii trei ai anumitor zodii la naştere, rezultă că se află pe un drum dinspre nivelul intelectual relaţional către nivele spirituale unde prin perseverenţă şi informaţia însuşită poate ajunge undeva pe la jumătatea actualei vieţi.

Despre aceste chestiuni vom continua să comentăm în numărul următor…        

Următorul episodAstrologie – nivele de evoluţie (II) >>
Articolul precedentTemplele spirituale ale lumii
Articolul următorCalea Unimii – Vocea Sufletului (IV)
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile