În harta natală, semnificatorul conștiinței este Uranus, cu cele două aspecte ale sale în plan lumesc concret – Mercur și Jupiter.

Abordăm în articolul de față o chestiune rară, aceea a problemelor de conștiință. Atât în sens pozitiv, cât și în cel negativ.

Conștiința este o funcție fundamentală a omului, de aceea fără ea, am fi asemenea celorlalte viețuitoare din regnul animal.

În harta natală, semnificatorul conștiinței este Uranus, cu cele două aspecte ale sale în plan lumesc concret – Mercur și Jupiter. Acestea două, formează, din perspectiva astrologiei inițiatice, la nivel inferior – Eu-l Inferior, corpul mental cu intelectul și memoria, și la nivel superior Eu-l Superior cu conștiința și moralitatea. Și dacă în harta natală o persoană are cuadraturi între aceste planete, ori între una dintre aceste trei planete și celelalte planete, rezultă că va avea de-a lungul întregii sale vieți probleme de conștiință. Acestea se traduc prin lipsă de moralitate, îndoieli chiar și în fața celor mai evidente dovezi, contestări ale realității și faptelor și așa mai departe. În general, orice formă de respingere a ceea ce este real și evident. Și asta se întâmplă într-o formă mult mai accentuată atunci când una dintre cele trei planete enumerate este și retrogradă în tema natală, dar chiar dacă este retrogradă, elementul definitor este ca planeta retrogradă să fie în cuadratură c-o alta. Dacă este retrogradă dar nu se află în aspecte negative cu alte planete, atunci nu se pune problema de lipsă de moralitate sau de alte aspecte menționate anterior, ci individul are doar o lecție karmică indicată de zodia și casa în care planeta retrogradă – una dintre cele trei adică Mercur, Jupiter sau Uranus – se află.  

Să le luăm pe rând pentru a le explica pe fiecare în raport de anvergura lor…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile