Printre numeroasele Puncte Arabice studiate în astrologie se află și cel al Motivației Profesionale.

Punctul arabic al Motivației Profesionale este un punct arabic interesant deoarece pune în valoare modul în care ne putem valorifica foarte bine propriul potențial.

Și ca să nu pierdem vremea să spunem că acest punct al Motivației Profesionale – care poate fi asemuit cu vocația – se calculează în felul următor: începutul Casei 1 + Jupiter – Marte. Altfel spus, se adună gradele la care se află Ascendentul și Jupiter, din care se scad gradele la care se află Marte.

Să vedem concret pe un exemplu aleatoriu.

Avem un Ascendent în Pești la gradul 5, un Jupiter în Leu la gradul 24 și Marte în Săgetător la gradul 7. Calculăm acest punct arabic al Motivației Profesionale. Gradul 5 din Pești înseamnă  335, gradul 27 din Leu înseamnă 144 de grade, iar gradul 7 din Săgetător înseamnă 247 de grade. Adunăm 335 + 144 și obținem 489, din care scădem 247 și obținem 242, respectiv gradul 242 din tema natală.

Ce putem observa la prima vedere? Gradul 242 este foarte apropiat de gradul 247 unde se află Marte în astrograma natală. Acolo se află casa a 9-a a spiritualității și practic punctul Motivației Profesionale se află la doar câteva grade de astrul marțian, ceea ce ne duce la ideea că este posibil ca persoana respectivă să-și fi înțeles fără prea mari dificultăți sensul dezvoltării sale în domeniul spiritual. Ceea ce i-a plăcut în acest domeniu a devenit chiar activitatea sa similară cu o profesie!

Să luăm acum un alt exemplu.

Ascendentul la 51 de grade în Taur, Jupiter la 18 grade în pești adică 348 de grade, iar Marte la 15 grade în Capricorn adică gradul 285. Calculăm Motivația Profesională. 51 + 348 = 399 de grade, adică 39 de grade după cel de-al 360-lea grad al zodiacului, respectiv gradul 9 din Taur. De la acest punct scădem 285 de grade, respectiv 399 – 285 = 114. Gradul acesta 114 cade în semnul Racului în astrograma natală a persoanei în cauză, pe casa a 3-a a scrisului, comunicării și relațiilor, în decanul guvernat de către Pluton. Din acest punct de vedere Motivația Profesională ca punct arabic nu e conjunct cu nicio planetă din tema natală, dar putem spune că datorită guvernatorului celui de-al doilea decan al Racului, care este Pluton, Motivația Profesională este determinată de cercetarea esoterică – cărți de spiritualitate, informații spirituale de pe internet, meditație, studiu spiritual, practicarea unui stil de viață bazat pe principii spirituale etc. Deci vedem că și dacă nu este conjunct cu o planetă, punctul Motivației Profesionale ne oferă suficiente informații pentru a vedea cum dincolo de profesia socială aleasă, individul respectiv poate renunța la aceasta pentru a alege ceea ce-i motivează existența.

Prin urmare, în această astrogramă punctul Motivației Profesionale se află în opoziție cu Marte din Capricorn în casa a 9-a, ceea ce face ca lucrurile în acest sens să fie folosite de către persoana în cauză la modul complementar. Adică dispune de suficiente resurse pentru a investiga temeinic domeniul spiritual, pentru a se eleva în privința devenirii sale spirituale. Și ori de câte ori Luna, Mercur, Venus și Marte tranzitează acest punct, în viața persoanei au loc diferite evenimente spirituale care o ajută să se orienteze pe calea sa spirituală. Mai trebuie să le și conștientizeze pentru a putea beneficia de toate acele informații necesare pentru evoluția sa spirituală.     

Următorul episod<< Astrologie – Punctul moșteniriiAstrologie – Punctul operațiilor chirurgicale >>
Acest articol face parte 6 din 8 seria Punctele Arabice
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile