Atlantida, de la mărire la decădere – III
© 123rf

Oare s-a scufundat ultima rămăşiţă a Atlantidei odată cu Potopul?

Foarte multe controverse s-au adunat în jurul subiectului Atlantida despre care au scris, după cum am menţionat şi în episoadele anterioare, până şi hinduşii aflaţi în cealaltă parte a lumii.

Spuneam în numărul trecut al revistei de dispariţia insulei Thira, pe care mulţi fac greşeala să o identifice cu insula Santorini de azi. Thira a fost o altă insulă decât Santorini, deşi era legată de aceasta printr-un mic arhipelag de insuliţe care au dispărut odată cu cataclismul produs. Santorini de azi este doar o rămăşiţă a grupului de insule ce a existat cândva în Mediterana.

Atât Platon, cât şi Herodot cunoscut şi ca „părintele istoriei” pentru multele sale însemnări destul de exacte ale evenimentelor petrecute cu mii de ani în urmă, plasează teritoriul ultimei perioade atlante în zona Egiptului.

Surse străvechi afirmă despre Thot Atlantul că după scufundarea insulei presupus plasată în Atlantic – deşi a venit de pe o insulă din Vest cum se menţionează, care se pare că a fost o capitală a imperiului dinainte de capitala plasată în Mediterana, a ajuns în vestul Africii şi după ce a străbătut o cale lungă a ajuns în zona Egiptului de azi, unde mai târziu a fost construită Marea Piramidă care a fost plasată în centrul greutăţii Pământului, pe cel mai lung meridian care străbate peste 85% din suprafaţa de uscat. Deci egiptenii sunt urmaşi ai atlanţilor, iar cronicile antichităţii relatează despre un teribil război între atlanţi şi greci, motivul fiind unul comercial.

Dar decăderea atlantă s-a produs în urma folosirii unei arme comparabilă cu cele moderne de azi, cum ar fi bomba atomică. Desigur putea fi o bombă electromagnetică cea folosită pentru a decima imperiul atlant pornit la război în Mediterana, apropo şi de mecanismul de tip astrolab găsit lângă Antikythera.

Plasarea Atlantidei a fost greşit înţeleasă, coloanele lui Hercule nefiind strâmtoarea Gibraltar, ci mai degrabă o zonă posibilă de la extremitatea peninsulei italice, zonă cuprinsă între Reggio-Calabria şi Messina.

De altfel dacă vă veţi uita pe o hartă detaliată a Italiei, în apropiere de Reggio-Calabria veţi găsi pe hartă o localitate care se numeşte Scilla, ce aminteşte de Scilla şi Caribda, cele două stânci care se ciocneau mereu cap în cap şi care sunt menţionate în legendele greceşti preluate de la traci.

Această zonă poate fi prima localizare pentru Stâlpii lui Hercule – aceştia ducând la ideea unor piscuri muntoase. Şi din nou spunem că exact în zonele de coastă ale celor două regiuni, Reggio şi Messina sunt formaţiuni muntoase.

O a doua localizare a Atlantidei dincolo de Stâlpii lui Hercule s-ar afla ceva mai încolo şi mai la vest de extremitatea sudică a Italiei, unde se găsesc două insule mici Liparo şi Volcano, învecinate cu insula Stromboli unde se găseşte celebrul vulcan cu acelaşi nume. Cele trei insule sunt poziţionate în nordul Siciliei. Conform unei astfel de idei insula atlanţilor – aflată dincolo de aceste insule adică mai spre Sardinia – nu mai prezenta stabilitate, fiind undeva în vecinătatea Siciliei şi mult mai mare decât aceasta, datorită activităţii vulcanice intense, au pornit la cucerirea de teritorii intrând în conflict cu grecii şi tracii, evitându-i pe egipteni care le erau rivali egali ca putere sacerdotală şi militară.

Cauza decăderii atlanţilor a fost aroganţa cu care au folosit tehnologia şi magia, cum procedau într-o oarecare măsură şi egiptenii. Şi aşa cum au stabilit cercetările, atlanţii voiau să găsească un nou teritoriu unde să-şi plaseze capitala şi influenţa, adică în Marea Neagră.

Thira, insula şi capitala Atlantidei din Mediterana, din ultima perioadă atlantă, a dispărut sub ape datorită unor dereglări provocate de mânuirea inadecvată a unor tehnologii gravitaţionale care, provocând dislocări ale scoarţei, a dus la scufundarea insulei.

Încă odată atlanţii dovediseră că nu învăţaseră lecţia de la scufundarea capitalei anterioare, adică eradicarea aroganţei şi orgoliului de putere economică, militară, politică şi spirituală în zona Mediteranei.

Dar oare s-a scufundat ultima rămăşiţă a Atlantidei odată cu Potopul?

Ce s-a întâmplat atunci şi de ce Marea Neagră prezintă anomalii electromagnetice şi ce legătură au acestea cu Atlantida, vedem în numărul următor.

Următorul episod<< Atlantida, de la mărire la decădere – IIAtlantida, de la mărire la decădere – IV >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?