Avem oare un creier cuantic?
Imaginea din stânga are o mărime micrometrică. Cea din dreaptă are distanţe de miliarde de ani lumină. Cea din stânga reprezintă o imaginea unui neuron de şoarece. Cea din dreapta este o simulare a unui conglomerat de galaxii înconjurată de materie neagră.

Examinând mințile noastre la un nivel cuantic, le putem schimba iar prin schimbarea lor schimbăm realitatea care le modelează.

Aşa cum aţi putut citi în prima parte a acestui subiect, avem în realitate un creier cuantic în structura noastră de fiinţe umane. Desigur că forma lui nu este asemănătoare creierului anatomic, dar fiind vorba de totalitatea proceselor psihice şi a trăirilor noastre sufleteşti, acestea configurează mecanismul conştient al unor astfel de fenomene de tip cuantic ce se manifestă la nivelul sufletesc şi de conştiinţă.

Tocmai de aceea de exemplu Fondatorii au dat prin Sal Rachele scala nivelelor de conştiinţă, pe care o puteţi găsi explicată la finalul cărţii „Integrarea sufletului”.

Fiecare nivel de conştiinţă este explicat prin caracteristicile manifestate de către individul uman.

Se poate spune astfel că din punct de vedere spiritual, eşti cu atât mai treaz cu cât trăirile proprii sunt mai ample şi mai conştientizate prin intermediul proceselor mentale, astfel încât mintea să înţeleagă procesele creierului cuantic.

Există o conexiune foarte interesantă între creierul anatomic, cu cele două emisfere ale sale, şi creierul cuantic aflat la nivelul sufletului.

În timp ce creierul mare are arii corticale specializate, multe dintre ele fiind conectate la funcţiile cognitive raţionale şi analitice ale minţii, creierul cuantic – pe straturile sale subtile de la nivelul conştiinţei şi sufletului – poate atinge valori mari din perspectiva frecvenţelor folosite de creierul anatomic.

Altfel spus cele două creiere cooperează în vederea înţelegerii unor trăiri aflate dincolo de limita normalului.

Şi ca să vă exemplificăm aducem în discuţie două aspecte verificate cu ajutorul aparatului Biospecter, cu care se fac evaluări ale personalităţii la cabinetul Cosmos.

Primul caz este cel al unei doamne care fiind prezentă în urmă cu 3 ani la ediţia de vară a festivalului „Body, Mind, Spirit” a dorit să-şi facă evaluarea personalităţii, mai ales că în cadrul festivalului la standul revistei evaluarea se făcea la jumătate de preţ faţă de consultaţia obişnuită de la cabinet.

Unul din rapoartele evaluării descria funcţionarea emisferelor cerebrale în cazul doamnei menţionate.

Cele două emisfere se aflau în domeniul frecvenţei Theta care corespund stării de somn. Desigur că acest rezultat a fost surprinzător, deoarece în starea de veghe emisferele cerebrale se află de obicei în starea beta sau cel mult alfa, de relaxare în stare trează. Persoana respectivă practica o formă de Zen de câţiva ani, fiind capabilă să-şi inducă în mod conştient starea Theta. Deci trăirile sale la nivelul creierului cuantic erau conştientizate la nivel mental.

Un al doilea caz este cel al altor persoane care şi-au făcut evaluarea personalităţii cu Biospecterul la cabinetul nostru Cosmos.

Aceste persoane aveau frecvenţa undelor beta pe un nivel mult mai ridicat decât undele beta normale, fiind vorba de undele beta înalte. Acestea corespund ca şi caracteristici acelor trăiri aflate la marginea sau chiar în domeniul fenomenelor considerate paranormale, deci domeniul în care găsim manifestările spirituale specifice sufletului şi spiritului.

Aceloraşi unde beta înalte le corespund în sens negativ şi stările accentuate de anxietate şi de alertă maximă neuropsihică, specifice aspectelor ce pot duce la boli psihosomatice, dacă asemenea stări persistă mai mult de câteva luni.

Cazul depresivilor, a persoanelor isterice sau cu ipohondrie accentuată, ori a celor ce manifestă autism sunt doar câteva dintre situaţiile în care creierul cuantic de la nivelul sufletului se poate separa aproape complet de creierul anatomic. În astfel de cazuri energia psihică nu mai circulă corespunzător prin aură şi stagnează determinând dereglarea neurologică.

Este deci foarte important de ştiut cum ne gestionăm trăirile sufleteşti, pentru a le putea menţine conectate cu funcţiile mentale de la nivelul creierului anatomic.

În numărul următor vom vedea cum funcţionează creierul cuantic în domeniul frecvenţelor beta înalte şi a trăirilor spirituale deosebite.

Următorul episod<< Avem oare un creier cuantic? – IAvem oare un creier cuantic? – III >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?