Axis Mundi şi succesiunea civilizaţiilor
© Coloana Infinitului a lui Brâncuşi
Timp estimat de citire: 9 minute

Ţâţâna Lumii cum i se mai spune, Stâlpul Cuantic care a orânduit apariţia, nu este doar o coloană energetică aşa cum ar crede mulţi din cei ce studiază spiritualitatea.

De când e lumea şi pământul, pe cuptor nu bate vântul…” spune o străveche zicătoare a strămoşilor noştri. Frumoasă zicătoare având în vedere că îşi trebuie ceva experienţă să înţelegi ce vrea să spună ea…

Titlul acestei ediţii a Dosarelor Cosmos se referă la noţiunea mitologică şi filozofică existentă în toate civilizaţiile vechi ale Pământului, din America de Sud până în Japonia şi din America de Nord până în Australia.

Axis Mundi – acest termen atât de enigmatic în înţelesul său, şi atât de dificil de descifrat în semnificaţia sa, deoarece aşa cum veţi vedea nu este doar un concept metafizic despre care Mircea Eliade şi alţii care i-au preluat ideea făceau referire în lucrările lor. Deşi mulţi profesori de filozofie, de religie dar şi cercetători care studiază interferenţa fiinţelor extraterestre în evoluţia civilizaţiei umane, acceptă că religiile şi fundamentele religioase şi filozofice îşi au toate rădăcinile în conceptul acesta al Axis Mundi – Axei Lumii, totuşi chestiunea este încă departe de a fi lămurită. Şi asta mai ales că partea sa subtilă cuantică nu a fost încă abordată, pentru a se înţelege ce este în realitate Axa Lumii.

Nu este doar un concept metafizic.

Aşa cum o definise succint într-un fragment dintr-o lucrare a sa Mircea Eliade, Axa Lumii – Axis Mundi leagă pe verticală cele trei nivele sau aspecte cosmice: Celestul, Terestrul şi Subpământeanul. O asemenea referire implică automat noţiunea de spaţiu-timp, deoarece coordonatele acestea diferă de la un nivel la altul. Şi mai mult decât atât, fiecare dintre cele trei nivele are la rândul său subplanurile sale.

Multe lucrări ale secolelor anterioare din perioada Evului Mediu, alcătuite rudimentar faţă de informaţiile primite azi prin channeling, descriau de exemplu lumea astrală în diferite feluri, şi pentru vremurile de atunci cei care doreau să se iniţieze în sacru puteau fi cuprinşi de confuzie. Mulţi credeau că lumea astrală trebuia să arate doar într-un fel, ceea ce bineînţeles era un concept limitat. Dacă asta se petrecea în Europa şi cei ce studiau ezoterismul aveau concepţii limitate în acest sens, în aceeaşi perioadă a Evului Mediu în Asia Centrală budiştii şi călugării tibetani aveau o concepţie în privinţa unor asemenea realităţi subtile mult mai largă. Asta se datora influenţei discrete a mesagerilor Shamballei, care-şi trimitea astfel oamenii bine pregătiţi în mijlocul societăţilor de la vremea aceea, pentru a oferi diferite nivele de cunoaştere spirituală. Ceea ce în Europa s-a întâmplat rar. Căci în afară de Contele de Saint Germain, Cagliostro, Paracelsus, Giordano Bruno, Galileo Galilei sau Nicolas Flamel pe continentul european nu au existat prea multe personaje care să răspândească Ştiinţa Spirituală. Nu mai spunem de papalitate care prin Inchiziţie înnăbuşea oriunde găsea orice formă de gândire liberă de dogma religioasă, aşa cum a procedat cu Giordano Bruno.

Astfel de-a lungul secolelor Evului Mediu, Shamballa a transmis multe noţiuni spirituale, printre care cea mai importantă fiind cea legată de existenţa Axei Lumii, o realitate care există dincolo de orice speculaţie a oricui. Mulţi dintre cei care cercetează existenţa Axei Lumii pot susţine că nu există nicăieri o asemenea Axă, şi că tot ceea ce se menţionează în textele esoterice sunt doar informaţii menite să pună mintea umană la lucru pentru a scormoni după ceva poveşti. Să fie oare chiar aşa?

Există doar poveşti despre Axa Lumii sau aceasta există cu adevărat?

Articolul precedentReţeaua de Eliberare Spirituală – Politica (IX)
Articolul următorGeneza civilizaţiei umane – Tibet şi Carpaţi (V)
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile