© Shutterstock

Felul nostru de a fi şi felul în care reacţionăm faţă de ce vrem să obţinem, sunt aspecte care ne definesc fără nici un fel de îndoială.

De multe ori lumea citeşte diverse reviste, unele de specialitate chiar, în care se explică sporadic despre caracter şi temperament. Spuneam în episodul trecut că este necesar să luăm în calcul poziţia Soarelui la momentul naşterii, precum şi poziţia Ascendentului care este dată de ora naşterii.

Şi continuăm cu exemplificarea din numărul trecut. Soarele în Rac, conjunct cu Mercur retrograd în Rac la gradul 22 în casa a 9-a, şi Ascendentul în Scorpion la gradul 9, deci în primul decan. Soarele în zodia de bază indică felul în care se va purta individul, iar Ascendentul arată faţă de ce aspecte ale vieţii va reacţiona el. Fiind în decanul întâi al lucrurilor materiale, va reacţiona ca temperament faţă de orice situaţie care implică direct corpul fizic: foame, sete, nevoia de odihnă, nevoia de mişcare, alte nevoi ale corpului. Decanul 1 al Scorpionului este Tamasic, deci caracteristici de comportament inferior sau cel puţin rebel. Că doar vorbim de Scorpion. Individul conform schemei natale are drept element preponderent Pământul, deci se pare că este un om practic la nivel de personalitate.

Este important să înţelegem faptul că dacă vrem să obţinem ceva, orice, în viaţă, este necesar să ne dăm seama că ambele aspecte sunt implicate în asta. Felul nostru de a fi şi felul în care reacţionăm faţă de ce vrem să obţinem, sunt aspecte care ne definesc fără nici un fel de îndoială.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Ayurveda – caracter şi temperament (I)Ayurveda – caracter şi temperament (III) >>
Acest articol face parte 2 din 3 seria Ayurveda – caracter şi temperament
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile