© Shutterstock

Este important să ne cunoaştem structura pentru a înţelege în ce fel putem acţiona pozitiv folosind împrejurările vieţii pentru a evolua spiritual.

Continuăm cu descrierea caracteristicilor ayurvedice care se manifestă în tipologia personalităţii umane. Asemenea aspecte şi caracteristici ating fără nici un dubiu şi latura psihologică, şi ar fi bine ca medicii – inclusiv de la noi – să acorde atenţie acestor elemente din Ayurveda, la fel cum au început să acorde atenţie şi credibilitate şi domeniului nutriţiei.

Combinaţiile ayurvedice dintr-o persoană sau alta pot fi destul de dezvoltate, pentru că de exemplu aşa cum spus şi în alte articole, zodia de naştere reprezintă caracterul şi zodia Ascendentului reprezintă temperamentul. În funcţie de gradul la care se află Soarele şi Ascendentul vedem care dintre cele trei elemente ayurvedice – Tamas, Rajas sau Sattva – intră în combinaţie. Deci două elemente din trei, cel de-al treilea fiind cum s-ar spune un element de rezervă care poate intra în acţiune atunci când unul dintre celelalte două este blocat. Ce înseamnă asta? Să dăm un exemplu.

Luăm o dată de naştere aleatorie – 16.04.1976, ora 15,30.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Următorul episod<< Ayurveda – caracter şi temperament (II)
Acest articol face parte 3 din 3 seria Ayurveda – caracter şi temperament
Articolul precedent„Adevărata ştiinţă duce la credinţă”
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor – Dinții: Molarii (VI)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile