© Shutterstock

Este important să ne cunoaştem structura pentru a înţelege în ce fel putem acţiona pozitiv folosind împrejurările vieţii pentru a evolua spiritual.

Continuăm cu descrierea caracteristicilor ayurvedice care se manifestă în tipologia personalităţii umane. Asemenea aspecte şi caracteristici ating fără nici un dubiu şi latura psihologică, şi ar fi bine ca medicii – inclusiv de la noi – să acorde atenţie acestor elemente din Ayurveda, la fel cum au început să acorde atenţie şi credibilitate şi domeniului nutriţiei.

Combinaţiile ayurvedice dintr-o persoană sau alta pot fi destul de dezvoltate, pentru că de exemplu aşa cum spus şi în alte articole, zodia de naştere reprezintă caracterul şi zodia Ascendentului reprezintă temperamentul. În funcţie de gradul la care se află Soarele şi Ascendentul vedem care dintre cele trei elemente ayurvedice – Tamas, Rajas sau Sattva – intră în combinaţie. Deci două elemente din trei, cel de-al treilea fiind cum s-ar spune un element de rezervă care poate intra în acţiune atunci când unul dintre celelalte două este blocat. Ce înseamnă asta? Să dăm un exemplu.

Luăm o dată de naştere aleatorie – 16.04.1976, ora 15,30.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Ayurveda – caracter şi temperament (II)

1 COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?