Ayurveda, mentalitate și atitudine
Unii gândesc într-un sens de acritură, alții de sărat, alții de amar, ori de iute sau picant, alții în sens de dulce.
Timp estimat de citire: 3 minute

Pentru a ne rezolva tiparele negative de personalitate, care are la bază respingerea altui gust care nu ne place, este important să analizăm de ce nu ne place acel gust.

Mulți ar putea spune că e o bazaconie să poți identifica tipologia unei persoane doar după preferințele la nivelul gustului. Dar experiențele și observațiile susțin și confirmă asemenea conexiuni. Amintiți-vă că ceea ce vedem în exterior la o persoană este în realitate ceea ce se întâmplă în interiorul ei.

Dacă ar fi să intrăm puțin în detalii referitor la gustul preferat, dincolo de partea karmică și astrologică așa cum am prezentat-o, pe partea psihologică putem avea următorul tablou. Gustul ține de papilele gustative, deci de plăcerea gustului, și aici putem să corelăm chestiunea cu planeta Venus. Însă de la papilele gustative informația se duce prin intermediul amigdalei cerebeloase către neocortex, parcurgând diferite trasee nervoase. Mentalitatea pe care o manifestăm este impregnată pe traseele sistemului nervos, iar informația gustului preferat traversează chiar aceste trasee. De aceea de exemplu atunci când savurăm cafeaua preferată, ori când mâncăm ceva care ne face o plăcere la modul real, avem acea satisfacție de moment exprimată prin anumite sunete. Este semn că gustul a ajuns în acel punct din neocortex unde a fost înmagazinată senzația, plăcerea gustului și reacția față de substanța consumată – cafea, ciocolată, prăjitură, un coniac bun, un preparat delicios etc. Și tot așa consumând mereu ceea ce preferăm, mentalitatea noastră se manifestă, însă noi nu realizăm că asta se petrece instinctiv…

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

 
Următorul episod<< Ayurveda, mentalitate și atitudine – Gusturile și pandemia (III)

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?