Ayurveda, mentalitate și atitudine
Unii gândesc într-un sens de acritură, alții de sărat, alții de amar, ori de iute sau picant, alții în sens de dulce.
Timp estimat de citire: 3 minute

Îți poți da seama de mentalitatea persoanei după următoarele aspecte în funcție de cele șase gusturi – dulce, sărat, acru, amar, picant și astringent.

În Orient știința ayurvedică este folosită pentru a identifica probleme de sănătate dar și de temperament și caracter. Clasificarea conform tipologiei ayurvedice este foarte folositoare pentru psihologia occidentală, deoarece aduce un plus de informație pe partea neconvențională, dacă putem spune așa.

În funcție de tipologia proprie, fiecare om este mai creativ sau mai pragmatic, mai calculat sau din contră mai vizionar, mai rațional sau mai inspirat și așa mai departe. Modelul ayurvedic prezent în tipologia sa se corelează cu tipologia identificată de către psihologia occidentală.

De exemplu tipologiei Vata din ayurveda, care este caracterizată de aspectul imprevizibil, deci ceva ce nu are o schemă de disciplină proprie neapărat, poate fi corelată cu temperamentul nevrotic din psihologia modernă. Psihologiei ayurvedice a tipului Vata – frică, neliniște extremă, nervozitate, o minte agitată, îi corespunde în psihologia modernă nevroticul – frica (mai ales teama de respingere, de eșec, de singurătate etc.), furia, neputința, neîncredere în propriile forțe sau sentimentul de vinovăție.

Astfel putem stabili în funcție de elementele astrologice din tema natală, așa cum ați mai citit în revistă, ce tip de mentalitate va avea persoana. Pentru că într-un fel este important să te cunoști din perspectiva asta, și dacă știi și despre alții în privința acestor elemente, cu atât mai bine te poți descurca în diferite discuții și relații.

Îți poți da seama de mentalitatea persoanei după următoarele aspecte pe care te invit să le urmărești cu atenție…

   
Articolul precedentTrucuri pentru mişcare – Motivaţia intrinsecă şi extrinsecă
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor: Ochii (III)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile