© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Vata este o combinație a elementelor Aer și Eteric. Pitta este o combinație a elementelor Foc și Apă. Iar Kapha este o combinație a elementelor Apă și Pământ. Deci avem cele patru elemente din astrologie.

Deși Ayurveda se referă preponderent la stilul alimentar, precum am spus ea poate fi folosită pe baza celor trei proporții și la identificarea altor aspecte ce țin de existența noastră. Aceste trei proporții se numesc Dosha și în mod normal la naștere una dintre ele este majoritară. Seamănă parcă cu cele trei zâne care veneau la nașterea oricărui om să-i hărăzească destinul. E un sâmbure de adevăr și în chestia asta…

Ce legătură poate avea Ayurveda cu stabilirea profesiei în viață?

Doar știm că foarte mulți oameni trec prin cel puțin două domenii de activitate de-a lungul vieții, ca să nu mai spunem de actualele condiții determinate de criza pandemiei, când sute de milioane de oameni în întreaga lume au rămas fără serviciul la care lucrau poate de-o viață. Și să recapitulăm, pentru a avea o înțelegere clară a acestor noțiuni.

Vata este o combinație a elementelor Aer și Eteric. Pitta este o combinație a elementelor Foc și Apă. Iar Kapha este o combinație a elementelor Apă și Pământ. Deci avem cele patru elemente din astrologie.

În harta astrologică natală orice persoană are două dintre aceste elemente în procente preponderente, astfel încât se pot stabili niște coordonate socio-profesionale destul de concrete pentru o bună parte a vieții.

Și să exemplificăm, ca să puteți înțelege corelațiile.

Următorul episodAyurveda și profesia (II) >>
Articolul precedentAsocierea alimentelor
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor – Dinţii: Măselele de minte (IX)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile