@ Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 3 minute

Toată lumea are trei componente ayurvedice, dar de obicei doar una sau două sunt dominante în propria structură.

Odată cu evenimentele pandemiei din primăvara acestui an ar cam fi timpul să ne gândim mai mult la felul în care ne vom trăi viaţa de acum încolo.

În mijlocul acestei civilizaţii aşa zis moderne, pe care noi toţi am construit-o, avem impresia că ştim să ne trăim viaţa. Cu toate acestea nu observăm că suntem de cele mai multe ori copleşiţi de automatismele pe care tot noi le-am pus în mişcare cândva în trecutul nostru. Şi fiind tributari acestor automatisme, la un moment dat ajungem să ne dezechilibrăm şi cu timpul apar diferite simptome organice şi uneori chiar boli. Ca urmare apelăm la doctori pentru tot felul de reţete şi medicamente, tratând efectele în loc să tratăm cauzele. Şi uite aşa alimentăm efectul în cascadă al dezechilibrelor care ne asaltează de la un an la altul.

Este foarte important să ne reamintim cum să trăim frumos şi echilibrat, şi Ayurveda tocmai asta ne învaţă să facem. Prin a ne cunoaşte întâi de toate structura, căci în raport de ea şi de respectarea sau ignorarea ei vom avea echilibrul dorit sau nu. Atunci când ne naştem avem trei părţi în noi, dintre care una este prioritară ca manifestare. Şi ca să înţelegem bine, să recapitulăm foarte pe scurt cele trei aspecte ayurvedice: Vata, Pitta şi Kapha.

Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 153 – Mai 2020
Articolul următorDispensele Divine la datorie
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile