Bazele secrete de pe Lună şi Marte
© Iurii Kovalenko / 123rf

Bazele secrete lunare aveau drept scop pregătirea rutei interplanetare către Marte.

În tumultul civilizaţiei moderne se aud din când în când vocile anumitor autori care periodic aduc în atenţia opiniei publice diferite informaţii.

Unele dintre acestea par de-a dreptul spectaculoase, alimentând nevoia oamenilor de a crede în supranatural, în extratereştri, în civilizaţii din alte lumi sau paralele, în diferite fenomene mai mult sau mai puţin paranormale ori spirituale.

Altele par abstracte sau greu credibile sau de-a dreptul fabuloase, sfidând raţiunea, logica şi credibilul.

Tocmai de aceea de cele mai multe ori, fie datorită farselor, fie datorită unor atitudini excesive sau chiar din cauza unor împrejurări în care dovezile sau credibilitatea au lipsit, multe din asemenea evenimente ciudate redate pe multe posturi de televiziune centrale şi locale, îndeosebi în Statele Unite, au fost luate în derâdere sau desconsiderate.

Un asemenea scepticism persistă încă datorită celor de la NASA în primul rând, care vreme de 60 de ani au avut în spatele lor guvernul din umbră care a dirijat modul în care au fost realizate multe misiuni.

Încă de la primele misiuni spaţiale Apollo omenirii i-a fost indusă ideea cuceririi fără probleme a spaţiului cosmic.

Frenezia americanilor era fără margini, mai ales că în perioada anilor 60 începuse Războiul Rece între Statele Unite şi Rusia.

Dar acest conflict ideologic surd era doar de faţadă, deooarece veţi vedea pe parcursul acestui articol cam cum au stat lucrurile în realitate.

Dacă în privinţa misiunilor Apollo s-a descoperit după atâtea decenii de abia că totul fusese regizat, la fel se poate spune şi despre primul zbor al omului în cosmos.

Ne referim aici la Iuri Gagarin, considerat primul pământean care ar fi experimentat starea de imponderabilitate pe orbita Pământului.

În acest sens să venim şi cu ceva argumente.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
  

1 COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?