Beneficiile meditaţiei
© CC BY / Arond Photography / Flickr
Timp estimat de citire: 3 minute

Când veţi începe să practicaţi meditaţia contemplativă, amintiţi-vă de starea voastră din copilărie când nu ştiaţi ce sunt alea griji, cum vă simţeaţi…

Societatea planetară este la ora actuală saturată de tot felul de noxe, care mai de care mai agasante pentru oricare dintre noi. De la poluarea sonoră generală din oraşele lumii, până la extinsa poluare care încă persistă în anumite zone din mările şi oceanele lumii.

De altfel oamenii s-au obişnuit atât de mult cu această stare a unui zgomot general încât, dacă se duc în vacanţă la munte sau la mare, dar mai ales în zone montane unde agitaţia surdă a oraşului dispare complet, au impresia că e ceva anormal.

Sunt miliarde de fiinţe umane cărora în prezent liniştea li se pare ceva foarte straniu, dacă e prea multă linişte ajung să se panicheze. De regulă asemenea obiceiuri s-au transmis din generaţie în generaţie de-a lungul ultimului secol şi jumătate, pe măsură ce dezvoltarea industrială a luat amploare.

Dar cu toate acestea în ultimele 2-3 decenii foarte multă lume a început să se plângâ de oboseală cronică, stadiu alarmant al tonusului oamenilor care a început să fie studiat asiduu de către medicina modernă.

Desigur că remediile medicale contra oboselii cronice au fost redate sub forma a tot felul de produse farmaceutice dar şi naturiste, însă se pare că la ritmul devenit atât de trepidant al lumii moderne aceste produse nu sunt suficiente, şi nu pentru că ar fi neapărat lipsite de calitatea necesară, ci pentru că această oboseală cronică şi stresul general au invadat structura umană dincolo de corpurile emoţional-astral şi intelectual-mental, ajungând până în zona corpului sufletesc, respectiv corpul psihic.

Următorul episodBeneficiile meditaţiei asupra psihicului – II >>
SURSĂFlickr
Articolul precedentAnul care vine!
Articolul următorÎn căutarea Chivotului Legii
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile