Binele şi răul – în mâna noastră
© Pixabay

Crucea nu este un simplu gest de conformare faţă de dogma religioasă, aşa cum s-ar crede la prima vedere, ci este un gest sacru pe care noi îl facem în raport cu Creatorul, cu Tatăl din noi.

Învăţătura lăsată nou de Iisus ne oferă posibilitatea de a-l înţelege pe Creator, pe Tatăl din noi pentru a putea intra într-o comuniune tainică cu El atunci când ne rugăm sau ne închinăm.

Creştinul îşi împreunează cele trei degete ale mâinii drepte pentru a invoca energiile sacre ale crucii, gândindu-se să fie ferit de ceea ce este rău, rău pe care în concpeţia sa nu-l acceptă.

Spre deosebire de credinciosul creştin, budistul prin mâinile împreunate, deci toate degetele participă în acest gest, acceptă răul – de unde şi concepţia de karmă, spre deosebire de gestul crucii făcut cu mâna care atrage eliminarea karmei în timp prin sacrificiu – dharma – şi care acordă Treimii întâietatea în toate şi ţine astfel dualitatea răului la respect.

În acest fel spre deosebire de celelalte religii, şi aici vreau să fie bine înţeleasă ideea că nu ţin partea preoţimii creştine care a uitat adevărata învăţătură lăsată de Iisus, dar ce este adevărat spiritual vorbind aducem la lumină pentru cunoaşterea voastră. Deci spre deosebire de celelalte învăţături spirituale cea creştină oferă omului şi ieşirea din roata karmei dar oferă şi desăvârşirea aşa cum a promis Iisus – „Cunoaşteţi Adevărul şi Adevărul vă va face liberi”.

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR
Următorul episod<< Binele şi răul, în mâna noastră – II

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?