Binele şi răul – în mâna noastră
© Pixabay

Binele şi răul sunt prezente în palma noastră prin intermediul gesticii celor 5 degete. Atunci când vine vorba de spiritualitate sunt în interiorul nostru chiar la nivel de ADN!

De mii de ani religiile există peste tot în lume, de la rudimentarele crezuri oarbe în forţele naturii interpretate drept zeităţi şi până la elaboratele religii ce conţin tot felul de precepte morale şi filozofice, pe baza cărora naţiunile lumii şi societatea planetară în ansamblul ei încearcă să evolueze păstrând un curs actual al evoluţiei cât de cât satisfăcător.

Fiecare religie are reprezentările şi interpretările ei despre bine şi rău, şi din acest punct de vedere nu se poate spune că vreuna dintre ele se ridică mai mult deasupra celorlalte prin modul de prezentare a acestei dualităţi care pare să vină din veşnicie.

De altfel există la nivelul celor mai bătrâne civilizaţii din univers o filozofie arhaică referitoare la raţiunea existenţei binelui şi răului, dar asta este o altă idee pentru un alt articol în viitorul apropiat.

Cert este că oamenii din orice religie interpretează scripturile specifice propriei religii doar prin prisma modului în care preoţimea a prezentat modelul de înţelegere a noţiunilor respective.

Astfel ca să luăm exemplu din creştinism, sute de milioane de creştini interpretează Apocalipsa ca pe un eveniment tragic ce ar urma să ducă la distrugerea omenirii sau cel puţin la o bună parte a ei.

În realitate textul Apocalipsei este un veritabil tratat esoteric ce se referă la structura şi evoluţia omului.

Şi pentru că am făcut această introducere care era necesară, să vedem cum de este posibil ca atât binele, cât şi răul să existe în noi în acelaşi timp. Ar fi chiar un paradox, nu?

Dacă se spune în Geneză că omul a fost făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, şi conform interpretărilor umane că Dumnezeu este doar Bine, atunci cum poate exista răul în noi şi de unde provine el?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episodBinele şi răul, în mâna noastră – II >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?