Bioritmul intuitiv şi ciclul sufletului – I
© Lisa A. / Bigstockphoto

Acest tip de bioritm se bazează pe trăirile noastre interioare care au legătură îndeosebi cu ceea ce numim al şaselea simţ.

Bioritmul este o tehnică esoterică despre care sunt convins că mulţi dintre voi aţi auzit. Desigur că cei care dispuneţi de conexiune la internet puteţi să vă verificaţi bioritmul online, deoarece sunt destule programe la liber care vă ajută să faceţi asta.

Dar nu în asta constă consultarea bioritmului online, ci în interpretarea datelor sale, care ca şi la astrologie necesită o minimă practică.

Deşi majoritatea celor interesaţi, şi chiar şi cei care oferă analize de bioritm pot veni în întâmpinarea cerinţei solicitanţilor, sunt deja familiarizaţi cu cele trei elemente ale bioritmului – fizic, emoţional şi mental adică intelectual, există un al patrulea element al bioritmului numit intuitiv, care se referă la ciclul energiei psihice.

Mulţi deja cunosc cele trei bioritmuri, adică cel fizic cu ciclul de 23 de zile, cel emoţional cu durata de 28 de zile (ciclul Lunii în zodiac), cel intelectual cu durata de 33 de zile. Un al patrulea tip – cel intuitiv are durata de 38 de zile şi este conectat la stările sufleteşti sau psihice.

Acest tip de bioritm se bazează pe trăirile noastre interioare care au legătură îndeosebi cu ceea ce numim al şaselea simţ. Deci este conectat la percepţiile spirituale pe care le avem.

Este foarte important, chiar dacă actualmente este considerat secundar, asta pentru că deocamdată cele trei de bază sunt raportate la partea lumească a fiinţei noastre, căci gândurile şi emoţiile au legătură directă cu ceea ce trăieşte corpul fizic în viaţa cotidiană.

Bioritmul intuitiv se raportează aşa cum spuneam la ciclul energiei psihice, altfel spus ca să înţelegeţi mai uşor, aşa cum ciclul emoţional este conectat la durata de deplasare a Lunii în jurul Pământului, tot aşa ciclul intuitiv este conectat la o matrice a planului dimensional buddhic din dimensiunea a 6-a unde îşi are provenienţa şi corpul buddhic sufletesc, pentru că în dimensiuena a 7-a se află corpul spiritual – atmic cum mai este denumit.

Fiind un ciclu considerat secundar, deşi s-ar putea ca în viitorul apropiat să îşi afle locul printre cele importante, acest bioritm intuitiv are o legătură atât cu Luna, cât şi cu Neptun, cel puţin dintr-o perspectivă astrologică, deoarece în capitolul iniţiatic al astrologiei cele două planete guvernează chakra frunţii – Ajna, una dintre cele două chakre – a doua fiind Sahasrara, şi ambele compun Anthakharana – canalul de lumină al celui de-al treilea ochi.

Deci ciclul de 38 de zile indică faptul că pe durata unui asemenea interval chakra frunţii – care este analogă prin funcţia sa cu procesul gândirii conştiente şi deci cu starea de veghe – undele cerebrale beta, energia mentală cunoaşte suişuri şi coborâşuri.

Astfel pe durata a 19 zile energia intuitivă urcă, urmând ca alte 19 zile ea să cunoască o descreştere. Desigur că acest bioritm intuitiv merge în paralel cu celelalte enumerate anterior, şi dacă dorim să calculăm modul de evoluţie al acestui ciclu intuitiv, punctul său de început, ca la celelalte bioritmuri, este momentul naşterii.

Pe parcursul derulării sale în interiorul structurii noastre, ciclul psihic se poate suprapune uneori cu unul sau chiar două din celelalte, fie cu cel fizic, fie cu cel mental sau cu cel emoţional, depinde ca să găsim prin calcul care este acea perioadă din viaţa noastră când se produc aceste tipuri de suprapuneri. Pentru că în raport de ele ne dăm seama dacă facem cele mai bune alegeri sau suntem în situaţia riscantă de a alege greşit cu consecinţe neplăcute în viaţa noastră.

Dar unul dintre cele mai interesante aspecte este acela când bioritmul intuitiv se poate suprapune peste cel fizic, emoţional şi mental, adică împreună cu cel puţin două dintre ele.

Căci aşa cum se ştie atunci când bioritmurile – cel puţin două dintre ele se suprapun în acelaşi punct al diagrameiziua respectivă este una dintre cele mai importante din viaţa proprie.

Despre asemenea aspecte vom comenta în numărul următor.

Următorul episodBioritmul intuitiv şi ciclul sufletului – II >>
Acest articol face parte 1 din 4 seria Bioritmul intuitiv şi ciclul sufletului
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Mariana Ungureanu

Partea 2 a rog la articol,mulțumesc!