Biserica nu se dezminte
© a_mikos / Bigstockphoto

„…în mintea strâmbă totul se strâmbă…”

Încă odată Biserica Ortodoxă îşi „dă arama pe faţă” arătând cu degetul, dar mai ales judecând moartea celor de la Colectiv.

Noul Testament ne spune să nu judecăm ca să nu fim judecaţi. Slujbaşii Bisericii n-au vrut să meargă din prima să ajute victimele, să-i împărtăşească şi să-i spovedească pentru „a trece mai uşuraţi sus”, deoarece în viziunea lor aceştia sunt satanişti, ascultând asemenea muzică.

„Prea marele şi prea fericitul” cap al Bisericii a delegat un consilier să comunice faptul că această instituţie are cutume şi legi scrise şi nescrise, care interzic multe lucruri, şi că, Sfânta Liturghie nu se face oriunde, oricând şi oricui. Dar şi mai tare a fost anunţul că preoţii nu merg undeva dacă nu sunt chemaţi… Personal, cred că nu vin dacă nu le iese un peşcheş de la orice eveniment. Şi cine să-i plătească la evenimentul de la Colectiv?

Aceşti oameni, care au murit acolo, nu s-au sinucis! Ei au fost „chemaţi” să meargă acolo unde „trebuia să sfârşească”. Sinucigaşilor nu li se citeşte Sfânta Liturghie şi nu se îngroapă cu preot – zice dogma!

Este revoltător să te foloseşti de dogmă ca să nu fi la căpătâiul muribunzilor atunci când omenia şi bunul simţ o cer! Este posibil ca „şeful” creştinilor ortodocşi din ţară să se comporte ca marii judecători de oameni?

Oare slujindu-l pe Dumnezeu au dreptul să judece cine are sau nu dreptul să primească împărtăşania dinaintea morţii?

Însă, când masele de oameni au demonstrat paşnic dar în forţă şi au reclamat privilegiile Bisericii, cerând impozitarea BOR, a ieşit repede Preafericitul (aşa este el numit nu că i s-ar vedea fericirea pe faţă vreodată) să-şi ceară iertare la modul destul de ambiguu. Ba, chiar a trimis un sobor de preoţi cu câţiva cântăreţi bisericeşti, care au fost comentaţi şi huiduiţi. Asta nu mai are importanţă pentru că Biserica rămâne în picioare oricum, susţinută temeinic de reprezentanţii săi şi de credincioşii îndoctrinaţi!

Chiar şi unii profesori de religie i-au declarat satanişti pe cei care au murit ascultând asemenea muzică şi participând la asemenea evenimente. Ei le-au explicat elevilor că moartea a fost o pedeapsă de la Dumnezeu pe care au meritat-o. Să înţelegem că învăţătura lui Iisus a ajuns la „slujitorii” lui atât de distorsionată încât le-a stricat minţile şi sufletele??

Dar, „în mintea strâmbă totul se strâmbă”!

Personal nu am o atracţie faţă de asemenea gen de muzică, cu toate că în tinereţe, îmi plăceau câteva balade rock pe care le ascultam cu plăcere. Dacă această muzică este reprezentativă pentru această generaţie atunci să le respectăm liberul arbitru, salutând alegerea lor. De ce trebuie să judecăm şi să condamnăm liberul arbitru al unei generaţii? Biserica în loc să se implice, să doneze şi mai ales să fie alături de cei în suferinţă şi năpăstuiţi, era foarte ocupată să-i afurisească.

Cert este că reacţia străzii i-a speriat pentru că oamenii s-au trezit la realitate şi pentru prima oară au cerut într-un glas impozitarea averilor bisericeşti!

Imunitatea parlamentară le oferă „aleşilor” nişte privilegii, însă neimpozitarea B.O.R. înseamnă hoţie pe faţă! Biserica fiind stat în stat nimeni nu îndrăzneşte s-o încadreze în lege.

Constituţia spune că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii.

De ce Biserica Ortodoxă Română este mai presus de lege? Slujitorii ei nu sunt cetăţeni români? Ei sunt oastea lui Dumnezeu, mai presus de lege, iar noi suntem turma „păstorită” de ei, după interesul propriu?

Unui amărât, unui om aflat în imposibilitatea de a-şi plăti taxele şi impozitele nu i se iartă nimic, iar Bisericii i se iartă tot…!?

Când cetăţeanul de rând nu va mai putea susţine birurile Bisericii şi Statului, sigur le va susţine Dumnezeu şi Sfântul Duh.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?