Bolile spirituale
© CC BY 2.0 / Flickr

Bolile spirituale sunt denumite aşa deoarece chiar dacă nu sunt prezente la nivel spiritual, determină la nivelul corpurilor subtile deformări, uneori grave, care pun persoana respectivă în postura de a-şi rata menirea.

Fiinţa umană este un adevărat miracol prin însăşi alcătuirea sa. Desigur oameni există şi în afara Pământului, aşa cum au afirmat în toate epocile învăţaţii vremurilor, astfel că forma umanoidă, aşa cum considera de exemplu regretatul astrofizician american Carl Sagan, ar fi cea mai răspândită formă de viaţă inteligentă şi raţională din univers.

Ştiinţa modernă a reuşit să admită existenţa corpurilor subtile prezente în fiinţa umană, conform studiilor şi cercetărilor amănunţite din ultimele 2-3 decenii. Cu toate acestea, chiar dacă ştiinţa îşi dă mâna cu medicina pentru a studia cauzele apariţiei bolilor, se află de abia la început, spre deosebire de ştiinţa spirituală care cunoaşte asemenea aspecte de mii de ani. Să ne amintim ce spuneau unii cronicari greci despre tămăduitorii dacilor, care erau învăţaţi de către Zamolxe ca înainte de a vindeca trupul, să vindece şi mintea, şi capul, şi sufletul. Deci încă de atunci erau cunoscute multe cauze ale bolilor omeneşti, ca efecte ale abaterii de la Legea Dreaptă aşa cum spuneau strămoşii noştri.

Dar ce este Legea Dreaptă? Fiţi atenţi că ei nu spuneau corect sau bine, ci spuneau drept.

Ce înseamnă a fi drept?

Cel mai probabil ar însemna ca tot ceea ce este gândit şi făptuit să fie după nişte principii de neclintit. A fi drept atunci ca şi acum ar mai putea însemna să nu te abaţi de la conduită şi de la principiile vieţii.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Articolul precedentTeama de minciună
Articolul următorProfeţiile şi viitorul
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile