Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Este bun de gură ăl’ de fură, și asta este clar că se referă mai ales la impostori, la cei care mint cu orice preț pentru propriile scopuri, la cei care înșală, trădează și induc în eroare.

Este deja evident din titlul acestui articol că în mintea multora, cel care fură este hoț consacrat, indiferent în ce domeniu se întâmplă asta și de ce. Însă dacă ne uităm la noi în popor, și chiar și la alte nații prin lumea asta largă, de obicei hoții când fură ceva tac mâlc. De ce? Simplu! Nu vor să-i știe nimeni.

Dar cum la noi prostul nu e prost destul, până nu e și fudul, mulți dintre cei care au ajuns în diferite funcții mai mici și mai mari, și care așa cum se știe din presă au furat sau au făcut nu știu ce matrapazlâcuri, dau și din gură ca să-și acopere aceste fapte, ca și când este necesar să-și justifice alegerile sau acțiunile întreprinse. Chiar cei care procedează astfel sunt oameni care comit nereguli, unele foarte grave, furând bani sau abuzând de diferite privilegii pe care le-o oferă funcția pe care o ocupă acolo unde-și desfășoară activitatea.

La fel este după cum am putut observa și pe Youtube, unde sunt unii care se dau ei mari cunoscători. Dau din gură mult și bine, încercând să pară ce nu sunt, și la adăpostul acestor pălăvrăgeli ei fură cumva, vânzându-și produsele lor pe care le promovează insistent. Fură în sensul că sub paravanul multor vorbe și explicații aparent interesante, unele cu titlu de „adevăr”, fură din conștiința celor care-i urmăresc și nu realizează că în felul acesta își atrag o karmă foarte grea. Și ca să convingi cât mai multă lume indiferent care este intenția și ce activitate ai, trebuie să fi bun de gură cum se zice, ca să poți să-ți atingi scopul. Politicienii de exemplu sunt experți la asta. V-ați gândit vreodată că aproape toți politicienii din lume, înainte să ajungă în funcția respectivă, citesc manuale de manipulare în masă a minții umane? Nu știați asta? Aflați acum! Deci cei care-s buni de gură, ăia sunt puși acolo în funcțiile alea, tocmai pentru a convinge lumea care se uită la ei că într-adevăr ei fac lucruri bune, și că se gândesc la binele tuturor, când în realitate ei ascund după propriile vorbe adevăratele lor intenții.

Este bun de gură ăl’ de fură, și asta este clar că se referă mai ales la impostori, la cei care mint cu orice preț pentru propriile scopuri, la cei care înșală, trădează și induc în eroare. Oriunde veți vedea persoane care vorbesc mult, să știți că acolo ceva e în neregulă. Mai ales dacă în acele perorații sunt incluse promovarea unor produse de orice fel. Uitați-vă la politicieni, la toate acele personaje pe funcții de directori, de consilieri de ce mai vreți voi, cum dau ei mult din gură ca să arate că totul este OK. Toți aceștia își acoperă incompetența, furăciunile și neputințele cu această caracteristică de a fi buni de gură.

Și dacă le dați crezare acestor buni de gură, vă amăgiți singuri deoarece nu vor realiza nimic din ceea ce spun ei acolo. Mai ales cei care promit sau își promovează des propriile produse, indiferent că sunt cărți, cursuri sau ce-or mai fi pe acolo. Așa că fiți atenți la toți ăștia buni de gură, sunt apă de ploaie care vă duc cu zăhărelul. Doar cei care vorbesc puțin sunt în general oameni serioși. Atenție, a vorbi puțin nu e unul și același lucru cu a vorbi încet, cum face știm noi cine de acolo din „vârful” căpiței de gogomani care știu ei ce-i mai bine pentru toată lumea.

Și…uită-te în oglindă la tine însuți… Tu vorbești mult? Sau de obicei ești o persoană tăcută?

5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile