Busuiocul
© CC0 / Pixabay

Busuiocul, o uzină naturală biochimică.

Mi-am pus busuioc în păr, măi… Să pot avea pe vino-ncoa…” Aşa cânta îndrăgita  Maria Tănase…

Deşi se spune că este la origine o plantă din zona Indiei, busuiocul a fost adus acolo de către Rama pe care hinduşii l-au numit Rama Cuceritorul aşa cum este menţionat în epopeea hindusă Ramayana.

Este foarte posibil ca această plantă de leac, folosită în acelaşi timp şi în calitate de condiment pentru foarte multe meniuri, datorită aromei sale deosebite, să-şi aibă originea aici în Dacia.

Şi asta deoarece Rama era un pelasg get-beget şi din punctul acesta de vedere este logic să ne gândim la faptul că Rama şi grupurile expediţionare de pelasgi porniţi către Orient nu au plecat cu mâinile goale. Cu certitudine au luat cu ei saci de seminţe de fructe, de legume, de plante de leac, tot felul de rădăcinoase şi alte soiuri de plante pe care le-au dus cu ei în Asia Centrală. Aşa că foarte multe plante şi mirodenii care de mii de ani se spune că se găsesc în India au fost aduse din zona Daciei străvechi.

Să vedem însă ce conţine busuiocul ca plantă de leac, dar şi ca aliment, pentru a ne face o idee clară despre virtuţile sale terapeutice şi culinare.

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR

♥ Contează ce spune lumea?

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?