Pentru cineva slab, care mănâncă și tot slab rămâne, are de vindecat rana respingerii, iar cineva care ronțăie pe parcursul zilei sau se învinovățește pentru c-a mâncat, are de vindecat rana umilinței.

Există oameni slabi, oricât ar mânca, ei rămân tot slabi și există oameni cu greutate care oricât ar reduce din farfurie, abia se mențin la o anumită greutate sau chiar se îngrașă. Există oameni care sunt atenți și organizați în nutriția lor și există oameni care mănâncă haotic sau din plăcere. Există oameni care au un program de exerciții fizice și există oameni sedentari. Există oameni care se preocupă de evoluția lor spirituală și există oameni care nu știu ce este spiritualitatea. Există oameni care vor să se vindece, oameni cu cunoaștere și oameni ignoranți. Trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi ne încadram în una sau mai multe categorii.

În perioada mea de antrenament din trecut, eram foarte atentă la nutriție. Aveam mese aproape regulate, făceam combinațiile corecte de alimente, mâncam rar o prăjitură, beam suficient lichid, poate că starea de spirit nu era întotdeauna înaltă și poate că nu mă odihneam suficient din cauza serviciului solicitant, dar nu le-am considerat ca fiind obstacole sau probleme în atingerea scopului de a-mi tonifia musculatura. Mă antrenam aproape zilnic, cu o pauză de 1-2 zile pe săptămâna și totuși nu reușeam să elimin grăsimi din anumite părți ale corpului.

În Octombrie 2020 am avut ocazia să trăiesc ca un călugăr Shaolin, timp de aproximativ o săptămâna, într-un Templu budist. Programul era foarte bine organizat și riguros, toate activitățile și mesele se desfășurau la ore fixe. Antrenamentele erau între orele 09-11 și 15-17, iar mesele și ele la ore fixe: micul dejun la 8 dimineața, prânzul la ora 13:00 și cina la ora 18:00. Nu existau ronțăieli între mese, alimentația era vegetariană (doar brânza s-a mâncat la o singura masă) și pe bază de plante, mâncarea era gătită proaspătă, cu acces nelimitat la apă și ceai. La ora 21, după preferințe, aveai parte de o ultimă gustare care consta într-o banana sau un fel de clătită sau lipie. Cât timp am stat acolo, m-am simțit plină de energie, fără nevoia de somn și ronțăială pe parcursul zilei, mușchii se tonifiaseră și mai mult și somnul era fără întreruperi.

Săptămâna s-a terminat și m-am întors la vechiul program cu întâmpinarea acelorași obstacole în scopul dorit. Renunțând la serviciu și având timp pentru mine, am reluat programul de la Templu, mesele la orele exacte ca să aflu apoi despre roata Medicinei Tradiționale Chineze, orele de refacere a organelor și orele când se servește masa.

Ceasul biologic chinezesc ne arată intervalul de ore în care putem să ne hrănim cu încredere organismul fără a-l suprasolicita sau deregla:

  • 07-09 este intervalul în care poți mânca precum un rege pentru că stomacul este cel mai puternic. După ora 9 intră în funcțiune splina care transformă mâncarea în energia vitală Qi.
  • 11-13 este intervalul pentru masa de prânz, iar după ora 13:00 intra în funcțiune intestinul subțire pentru absorbția hranei până la ora 15:00. În acest interval de după masă poți trage un pui de somn, dacă timpul îți permite.
  • 17-19 este intervalul ultimei mese cina, interval în care se depozitează substanțe nutritive și se construiește măduva osoasă. Noaptea nu merge digestia, de aceea nu se mai mănâncă sau ronțăie nimic, dar dacă simți nevoia, se recomandă înainte de culcare, 1-2 linguri de miere care se absoarbe foarte ușor și ajunge repede în ficat (ruperea mitului: mierea nu îngrașă! Are glucoză și fructoză, dar și acizi organici care intensifică metabolismul și arderile).

Totuși si dacă respectăm aceste ore, s-ar putea să nu obținem rezultatul dorit. Așa cum cineva drag mie îmi spune că degeaba ești curat la exterior, dacă nu ești și la interior.

Alimentația face parte din ce introducem la interior, dar tot la fel de importante sunt emoțiile și sentimentele pe care le trăim, dar și gândurile care le nutrim. La interior este posibil să avem răni de vindecat pentru a ne purifica atât corpul, mintea cât și emoțiile distructive. De curând am prins în mână o carte cu Vindecarea celor 5 răni, în care sunt prezentate răni cărora le sunt asociate diferite tipuri de corp fiecare cu rana dominantă.

De exemplu, pentru cineva slab, care mănâncă și tot slab rămâne, are de vindecat rana respingerii, iar cineva care ronțăie pe parcursul zilei sau se învinovățește pentru c-a mâncat, are de vindecat rana umilinței. Îți recomand să studiezi aceste răni, te vor ajuta în purificarea corpului, emoțiilor și minții.

Hrana joacă un rol important în viața noastră, dându-ne aportul necesar de energie pentru ca organismul să funcționeze optim, dar și mintea și sufletul sunt la fel de importante.

Sănătate și purificare!

Articolul precedentCând visăm că suntem înțepeniți
Articolul următorEnigma Crucii și Atomul Divin (II)
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile