O altă latură a alchimiei pe care corpul nostru o pune în mișcare, este cea a proceselor pe care organismul le derulează în timp ce noi dormim.

În acest episod ne vom ocupa de felul în care organismul nostru gestionează unele dintre cele mai importante procese – digestia, respirația și odihna. Și chiar în mod rezumativ poate reușim să acoperim aria de explicații necesare fiecăruia, pentru ca asemenea lucruri să poată fi înțelese corect.

Fiecare dintre noi se trezește în fiecare dimineață și se culcă în fiecare seară, urmând toată viața acest fel de ritual fără să fim conștienți de ceea ce este el în realitate. Acest automatism există din vremuri foarte îndepărtate, deoarece face parte din mecanismul vieții omului. Însă dacă acordăm puțină atenție unui astfel de proces zilnic, vom putea înțelege mult mai multe, iar în acest fel am putea să ne dezvoltăm conștiința și conștiența fără a mai apela la diferite tehnici în acest sens, care mai de care mai sofisticate și care unele dintre ele costă destul de mult dacă vrei să le înveți pe la vreun seminar.

Dimineața când ne trezim, tiparul moștenit de mii de generații ne cere să ne primenim. Apoi luăm micul dejun și odată cu acesta începe din nou procesul digestiv. Ce înseamnă asta?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

  
Următorul episod<< Câteva din secretele alchimiei – (III)Câteva din secretele alchimiei – (VI) >>
Acest articol face parte 4 din 8 seria Câteva din secretele alchimiei
Articolul precedentProgresismul, noul tabu al societății moderne
Articolul următorCronica Timpului – Ce se întâmplă pe Pământ?
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile