Cauzele spirituale ale bolilor de oase
© CC0 / Pixabay
Timp estimat de citire: 4 minute

Ne ocupăm în articolul de faţă de un subiect delicat – oasele corpului uman.
De ce este delicat?

Veţi vedea pe parcursul lui. Dar mai întâi este important să descifrăm la modul simplu cele două tipuri de celule care stau la baza întregului organism – celulele roşii şi celulele albe.

Celulele roșii se află în sânge şi sunt transportate în tot corpul către celulele ţesuturilor şi a organelor anatomice, ele alimentând doar părţile moi ale corpului. Celulele albe se găsesc şi ele tot în sânge, în schimb dintre cele 5 categorii de celule albe luecocitele sunt cele mai cunoscute. Acestea trec din sânge către părţile mai tari ale organismului – oasele sau sistemul osos.

Oasele conţin în ele trei tipuri de celule

Osteoclastele – care dizolvă părţile vechi ale oaselor pe măsură ce noi straturi osoase se depun, osteoblastele – care formează noile straturi osoase şi osteocitele – acestea având rolul de a maturiza structura osoasă crescută, indiferent că e vorba de oasele copiiilor mici care cresc sau de adulţi la care creşterea osoasă este mai redusă.

Trebuie să mai spunem că starea oaselor şi densitatea lor ţine în mod direct de metabolism.

Dar celulele albe se regăsesc şi în sistemul limfatic şi dacă cele roşii sunt preponderent în circuitul sanguin, cele albe sunt majoritare în sistemul limfatic, rolul lor fiind acela de a asigura sistemului imunitar o bună funcţionare, protejând organismul faţă de factorii patogeni.

Studiile din ultimul deceniu au pus în evidenţă o realitate suprinzătoare în privinţa oaselor, şi anume că ele nu sunt, aşa cum erau considerate până nu de mult, doar nişte părţi ale corpului care n-ar fi avut nicio legătură cu elementul viu şi dinamic din corpul uman.

Oasele conţin structuri care cristalizează

Astfel fiind posibilă înmagazinarea de informaţie, exact ca la celulele ţesuturilor moi, dar la un nivel de 10-15 ori mai mare. Altfel spus oasele noastre conţin mult mai multă informaţie decât multe părţi din organismul nostru. Poate tocmai de aceea, aşa cum sunt ele configurate din ADN, pot rămâne nealterate vreme de sute de mii şi chiar milioane de ani, faţă de celulele ţesuturilor moi care se descompun după o vreme.

Datorită acestei realităţi noi descoperite, cercetătorii au început să înţeleagă de ce literatura esoterică face unele referiri la capitolul boli de oase pe baza observaţiilor adunate de-a lungul mileniilor. Ştiinţa Spirituală are multe de oferit ştiinţei moderne, deşi va mai trece ceva timp până când oamenii de ştiinţă vor accepta în privinţa caracteristicilor corpului uman ceea ce Ştiinţa Spirituală cunoaşte de mii de ani.

Dacă oasele înmagazinează informaţie, este logic faptul că în primul rând stochează acea informaţie care provine din zona mentalului, unde avem o întreagă producţie de gânduri, cam 60.000 de pe zi, aşa cum s-a putut constata prin cercetări de laborator minuţioase şi îndelungate.

Ceea ce e ciudat, aşa cum s-a constatat în urma cercetărilor, este că 90% din aceste gânduri de-a lungul unei zile sunt gândurile pe care le-am avut cu o zi înainte, despre tot felul de lucruri, şi pe care le rulăm iar şi iar. Astfel doar aproximativ 10% sunt gânduri pe care le avem strict în ziua curentă.

Vă daţi seama ce stoc de gânduri nerezolvate avem, şi de care ne agăţăm cu atâta înverşunare instinctivă?

Mentalitatea pe care o avem fiecare dintre noi, se află în directă legătură cu starea oaselor.

Regretatul profesor Masaru Emoto, dar şi alţi cercetători care au analizat efectele sunetelor asupra formelor, au pus în evidenţă modul în care sunetele influenţează cristalizarea formelor şi efectul asupra lor, putem înţelege că gândurile, la fel ca şi cuvintele, au efecte asupra corpului nostru permanent. Deci inclusiv asupra oaselor.

Ştiinţa Spirituală împarte structura sistemului osos în trei compartimente

Capul cu gâtul se află în legătură cu deciziile în gândire şi vorbire. Orice dificultate majoră în privinţa luării deciziilor poate afecta dantura şi vertebrele cervicale.

Apoi al doilea segment – cel legat de oasele trunchiului, coloana vertebrală toracală şi lombară, mâinile, coastele şi oasele bazinului. Acesta are mai multe componente ca şi picioarele şi ne vom ocupa separat de anumite aspecte în acest sens. Problemele cu coloana toracală arată chestiuni de ordin afectiv-emoţional nerezolvate, a căror energie acumulată stagnează de prea mult timp  în acea zonă. De la etajul toracal o asemenea dereglare se poate transmite circuitului cardio-respirator, iar de la etajul lombar probleme care pot apare ţin de modul în care propria vitalitate funcţionează.

La partea membrelor inferioare – picioarele – apar de regulă cele mai grave boli ale oaselor, dintre care cea mai grea este scleroza în plăci numită şi scleroza multiplă. Deşi medicina modernă consideră că datorită deteriorării traseelor neuronale se produce o asemenea boală foarte greu de trăit cu ea, afectând deci şi sistemul locomotor, este vorba în realitate de o încărcătură informaţională din ADN, care se află în directă legătură cu oasele.

De ce cu oasele?

Pentru că acestea simbolizează, esoteric vorbind, voinţa, capacitatea de a o exercita precum şi eventualele excese provenite dintr-o voinţă impusă altora imperativ, fără a ţine seama de liberul arbitru al celorlalţi.

Scleroza în plăci din perspectiva karmică ţine de cât de autoritar şi-a folosit persoana respectivă voinţa, şi putem spune că acestui tip de atitudine îi corespunde fără echivoc sintagma „calcă peste cadavre pentru a-şi atinge scopul”. În altă ordine de idei individul i-a călcat în picioare pe alţii fără să-i pese ce lasă în urma sa, doar pentru a-şi îndeplini scopurile sale.

Deşi la ora actuală medicina modernă a făcut ceva progrese şi în ceea ce priveşte tratamentul acestei boli grave, totuşi rezultatele sunt slabe. Şi asta deoarece medicina, deşi admite că există în ADN anumite anomalii genetice care determină o asemenea boală, nu acceptă încă ideea de karmă.

Cauza karmică a sclerozei în plăci se află în informaţia stocată în ADN, deoarece la naştere, corpul cauzal, care conţine toate faptele vieţilor anterioare, se cuplează la nivel cuantic cu stringurile de ADN şi de la nivelul acestuia se configurează acele reacţii biochimice şi neurologice care la un moment dat declanşează în viaţa acelei persoane scleroza în plăci. Deci este vorba de voinţa folosită în mod diabolic şi de o îndepărtare de Sinele spiritual propriu.

Rezolvarea se face prin întoarcerea la Sine

Osteoporoza, boala „oaselor de sticlă” şi alte degenerări ale sistemului osos, provenite din ADN, au cauze karmice în vieţi anterioare şi despre ele vom continua să ne ocupăm în numărul viitor.

Următorul episodCauzele spirituale ale bolilor de oase – Segmentele osoase (II) >>
Articolul precedentErorile de evoluţie – Echilibrul (VI)
Articolul următorCutremurele – ipoteze noi – V
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
trackback

[…] – Misterele Crucii Ankh – I – Spirale, Vortexuri și Meandre Cosmice – II – Cauzele Spirituale ale Bolilor de Oase – I – Sănătate de la Natură: […]