Cauzele spirituale ale bolilor de oase
© CC0 / Pixabay

„Din mentalitatea ta vei avea sănătate, din mentalitatea ta te vei îmbolnăvi”.

Vaţa pe Pământ are o mulţime de aspecte. Multe dintre ele au legătură directă cu felul în care noi reacţionăm faţă de mediul înconjurător, în raport cu menirea noastră ca fiinţe raţionale şi inteligente.

Fiecare dintre noi este un adevărat complex de materie şi energie care funcţionează impecabil până pe la vârsta de 45-50 de ani, nivel de la care mai mult sau mai puţin încep să apară treptat problemele de sănătate, dacă nu luăm măsuri din timp. Tocmai de aceea este foarte important să ne cunoaştem harta natală astrologică, deoarece acolo putem vedea din punct de vedere karmic eventualele probleme de sănătate.

Pentru că vorbim despre sistemul osos, în astrologie Saturn guvernează sistemul osos, dar şi casa a 10-a a afirmării profesionale. Pentru a face o mică divagaţie să explicăm de ce casa a 10-a are legătură cu sistemul osos?

În afară de faptul că sistemul locomotor este cel care ne poartă zilnic către locul de muncă sau către activitatea pe care o desfăşurăm, casa a 10-a mai înseamnă şi afirmarea în plan socio-profesional.

Dacă un om oarecare îşi propune să urce treptele afirmării profesionale, urmărind să-şi construiască o carieră solidă, la un moment dat este posibil să se lovească de obtuzităţile celor din jur, de la locul de muncă, şi din acel moment pot apare acele consecinţe karmice care să-i afecteze sistemul osos. Dacă va fi nevoit să concureze cu alţi colegi, pentru prestigiu şi respect în firmă, orgoliul şi ambiţia vor intra în acţiune.

De exemplu în acest sens dorinţa de a fi mai bun decât ceilalţi îl poate îndrepta pe individul nostru către o mentalitate care-i poate afecta în cele din urmă sistemul osos. Alegerea, decizia, ambiţia de a demonstra că e mai bun decât ceilalţi, asta doar pentru a câştiga ceva mai mulţi bani, cum procedează majoritatea oamenilor în ziua de azi, toate acestea ţin de o mentalitate greşită formată prin concurenţă şi care duce inevitabil la afectarea psiho-energo-informaţională a corpului.

Ce gândim şi simţim emoţional se transmite către sistemul osos

Tot ceea ce gândim noi, îndeosebi în plan profesional unde starea de lucruri ne forţează să ne purtăm aşa cum ştim, din mental se duce prin traseele energetice în ADN, unde se stochează şi de acolo influenţează direct corpul fizic. Pentru că sistemul osos este corelat cu voinţa şi decizia, este clar că ceea ce gândim la nivel mental va afecta oasele la un moment dat.

Mentalitatea noastră fiind direcţionată către diferite capitole de viaţă, la un moment dat gândirea distorsionată, orgoliul, ambiţia sau înţelegerea greşită a unor lucruri determină afectarea zonelor osoase pe care se sprjină întregul organism.

Pentru că vorbim de oase, coloana vertebrală este pilonul principal care susţine toate celelalte procese ale organismului, prin faptul că de-a lungul ei dinspre creier şi inimă se răspândesc în tot corpul multe trasee nervoase. Ca urmare ce gândim şi simţim emoţional se transmite automat către sistemul osos.

Dacă în episodul trecut am menţionat câteva cauze care provoacă boli de oase, să vedem în continuare segmentele osoase care se corelează cu dereglările funcţionale cauzate de mentalitate.

Spatele este structurat din umeri, omoplaţi, coloana vertebrală şi oasele bazinului.

Zona spatelui este împărţită în trei segmente, în raport cu atitudinile pe care le manifestăm.

Durerile ce apar în partea de jos a spatelui adică în zona lombară indică teama persoanei faţă de viitor din perspectiva finanaciară.

Dacă durerile se localizează pe partea de mijloc a spatelui, adică între bazin şi omoplaţi, atunci este vorba de o mentalitate în care predomină ideea de vinovăţie faţă de anumite persoane, precum şi dificultăţi în detaşarea faţă de anumite probleme din trecut.

Partea de sus a spatelui, respectiv zona omoplaţilor, dacă este afectată de dureri ale oaselor indică o situaţie cauzată de neînţelegerea persoanei de către cei din jur, fie pe o problemă anume, fie datorită unei situaţii de un anumit fel.

Uneori aceste dureri se pot resimţi în partea stângă a spatelui superior şi persoana în mod eronat le poate interpreta că ar proveni din zona cardiacă, însă în realitate provin din zona vertebrelor toracale. Fiind în zona aceasta, durerile mai pot fi cauzate şi de unele chestiuni sentimentale – familiale, relaţionale sau de neînţelegerile din partea anturajului amical. De exemplu dacă apare o problemă de sciatică, asta înseamnă mai mult decât spun medicii – adică sedentarism şi lipsa de mişcare, chiar dacă persoana lucrează toată ziua la birou şi stă pe scaun ore întregi. Cauza sciaticii se află într-o atitudine defensivă care se reflectă în retragerea faţă de cei din jur, şi astfel preocuparea preponderentă fiind activitatea şi statul în scaun/fotoliu aşa ceva va deregla meridianele de energie care de obicei sunt paralele cu traseele nervoase. Iar sciatica se va instala în scurt timp.

Însă simptomele sunt cauzate şi de orgoliu şi încăpăţânare, mai ales în ceea ce priveşte zona lombară. De ce?

Spuneam că ceea ce afectează zona lombară ţine de teama persoanei că nu e sprijinită din punct de vedere material sau financiar, deci vorbim despre o chestiune de securitate materială.

Constatând că nu este ajutată, mai ales dacă persoana este orgolioasă şi refuză ea însăşi ajutorul sau refuză să asculte opiniile celor din jur, o asemenea situaţie îi va cauza probleme sentimentale, emoţionale, ce-i vor afecta oasele în general.

Conform sistemului chinezesc al celor cinci elemente, sistemului osos îi corespunde Apa cu corelaţie către planul psihic, adică trăirile sufleteşti.

Dacă acestea sunt preponderent negative sau neplăcute, datorită problemelor de viaţă sau pentru că pur şi simplu persoana este invidioasă sau manifestă atitudini negative, atunci sigur că va avea asemenea simptome la nivelul oaselor.

Oasele afectate de mentalitate

Refuzul de a accepta o realitate în care persoana se află poate duce la afecţiuni lombare, orgoliul şi respingerea altor persoane poate determina o vibraţie negativă care odată intrată în oase – care înmagazinează mai multă informaţie decât ţesuturile celulare – va cauza autosabotajul sănătăţii. Mersul – deci oasele picioarelor – va fi afectat, coloana vertebrală nu va mai fi dreaptă existând riscul de formare a cocoaşei, iar per general persoana nu va mai avea vigoarea dinainte, şi chiar şi o sacoşă de 2-3 kilograme i se va părea greu de dus.

Iată deci că realitatea mentalităţilor noastre poate determina diferite afecţiuni ale sistemului osos, deoarece mentalitatea se bazează pe voinţa de a accepta sau de a respinge, şi dacă respinge, voinţa emite o vibraţie negativă ce va ajunge din mental în corpul astral – emoţiile, apoi în corpul fizic. Şi adevărul este cum spunea Iisus, pe care-l parafrazăm: „Din mentalitatea ta vei avea sănătate, din mentalitatea ta te vei îmbolnăvi”.

Un adevăr pe cât de mare, pe atât de simplu!

Următorul episod<< Cauzele spirituale ale bolilor de oase – Introducere (I)Cauzele spirituale ale bolilor de oase – Coloana vertebrală (III) >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?