Cauzele spirituale ale bolilor de oase
© CC0 / Pixabay

La maşină dacă nu pui lichid de frână plăcuţele de frână se vor uza prematur şi se vor strica. Cam aşa e şi cu glezna. Ea reprezintă capacitatea noastră de a fi flexibili faţă de propriul drum în viaţă.

Continuăm cu prezentarea acestor informaţii legate de dereglările funcţionale ale sistemului osos, în funcţie de atitudinile pe care individul uman le are în viaţa de zi cu zi.

Aceste informaţii sunt cu atât mai preţioase, mai ales pentru persoanele de vârsta a 3-a, cu cât cauzele subtile ale dereglărilor pot proveni şi ca un cumul karmic din deceniile anterioare vârstei senectuţii. Dar probleme de oase pot avea şi persoanele aflate la mijlocul vieţii, la oricare nivel al sistemului osos şi astfel de chestiuni trebuie privite cu toată seriozitatea, pentru că dintre toate bolile, cele de oase cu durerile lor sunt printre cele mai neplăcute, începând de la durerile de dinţi şi măsele până la cele produse de stadiile canceroase ale sistemului osos. Şi fiecare dintre acestea îşi au cauzele în planul subtil al existenţei noastre.

În articolul de faţă de vom ocupa de simptomele ce pot apare la nivelul gleznelor, zonă indispensabilă pentru starea noastră de sănătate.

Deşi pentru multă lume părţile corpului omenesc par a nu avea nicio legătură cu latura esoterică, totuşi există relaţionări clare între segmentele osoase ale piciorului şi atitudinile pe care le avem în viaţă.

Glezna este un segment foarte important din acest punct de vedere, deoarece este partea pe care efectiv întregul corp se sprijină atunci când stăm în picioare sau mergem pe stradă. Flexibilitatea ei denotă capacitatea noastră de a face faţă problemelor cu care ne confruntăm. Când suntem tineri putem călca greşit la un moment dat şi glezna să o ia într-o parte. Dacă mentalitatea persoanei este una flexibilă atunci glezna nu va suferi nici măcar de entorsă, deşi pentru puţin timp, o oră maxim două, la nivelul gleznei se va resimţi un pic o aşa zisă întindere a ţesutului, ca rezultat al devierii de la poziţia corectă în momentul când călcăm greşit.

La polul opus se află starea de înţepenire a gleznei, care poate apare la multe persoane care trec de vârsta de 40 de ani. Rigidizarea gleznei sau oul piciorului cum se mai spune în popor, este cauzată cu timpul de rigidizarea mentalităţii şi a concepţiilor individului. Faptul că persoana nu renunţă la unele fixisme, nu renunţă la anumite idei preconcepute pe care le rulează ani de-a rândul, determină la un moment dat rigidizarea acestei zone a piciorului.

Să explicăm simplu şi pe înţeles.

Gândurile rulează energie şi aceasta este preluată de către circuitul sanguin. Corpul este o adevărată maşinărie care dispune de propriile mecanisme de autoreglare, dar dacă în mod constant noi nu respectăm regulile de funcţionare ale propriului corp, acesta întocmai ca un autoturism se va degrada funcţional. De exemplu la maşină dacă nu pui lichid de frână plăcuţele de frână se vor uza prematur şi se vor strica. Cam aşa e şi cu glezna. Ea reprezintă capacitatea noastră de a fi flexibili faţă de propriul drum în viaţă.

Dacă glezna se rigidizează şi devine dureroasă la mers, este semn că mentalitatea persoanei a devenit îngustă şi nu vede alte posibilităţi decât cele din propria minte. Dar asemenea rigidizări se manifestă şi în relaţii şi orice durere la nivelul gleznelor arată atitudinea noastră mascată, de refuz, faţă de o persoană sau o problemă care implică pe cineva cunoscut nouă.

Glezna mai este considerată şi Poarta de Implicare şi ca urmare orice durere sau rigidizare care se manifestă indică refuzul nostru voit sau inconştient de a nu ne implica.

În acelaşi timp glezna mai reprezintă şi setul criteriilor noastre de viaţă, pe baza cărora acţionăm şi trăim. Dacă facem o entorsă, e clar că undeva se produce o greşeală la nivelul criteriilor noastre.

Vom vedea în numărul următor – pentru că glezna e piesa care asigură întreaga stabilitate a poziţiei omului – ce legături relaţionale şi ce situaţii corespund acestui segment delicat al piciorului…

Următorul episod<< Cauzele spirituale ale bolilor de oase – VIICauzele spirituale ale bolilor de oase – IX >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?