Dereglările de glicemie ne arată o problemă care tinde să devină majoră în interiorul civilizației noastre – lipsa de iubire.
Despre glicemie a auzit aproape toată lumea, mă refer la noi în România. Chiar și pe vremea de dinainte de Revoluție auzeai des prin vecini că nu știu care a avut o cădere de glicemie, ori că un alt vecin a suferit un puseu hiperglicemic. Acest aspect al vieții noastre este unul pe cât de discret, pe atât de important încât nu poate fi trecut cu vederea așa de ușor. De exemplu, înainte de revoluție, dar și la câțiva ani după, mai auzeai pe câte unii că îi lua amețeala așa din senin, deși majoritatea acestor persoane erau trecute de vârsta de 60 de ani. Și multe dintre persoanele care pățeau așa ceva credeau că au făcut tensiune, dar în realitate aveau o problemă cu glicemia. Fie prea mică, fie prea mare.
Deși unii ar spune că glicemia este soră cu diabetul, ele sunt două tipuri de dezechilibru diferite între ele, deși de cele mai multe ori au aceeași cauză: nivelul zahărului din sânge. Dar să vedem adevăratele cauze ale dereglărilor de glicemie…
CONȚINUT RESTRICȚIONAT
Articol dedicat abonaților
Articolul mi-a fost de folos. Mulțumesc!
Multumesc.