© Pixabay

Dinţii şi măselele, atât de sus, cât şi de jos, au câte un echivalent astrologic în planetele zodiacului.

Evoluţia omului ca specie a fost cercetată asiduu de către savanţi, îndeosebi de către antropologi, pentru a desluşi enigma transformării unei primate într-o fiinţă raţională şi inteligentă. S-a descoperit că deşi avem canini de carnasiere, dinţii noştri inclusiv măselele corespund speciilor ierbivore, deci omul este o specie paşnică. Sau ar trebui să fie, dar dacă ne gândim la toate războaiele care au existat pe Pământ…

Pentru a se putea hrăni, fiinţa umană ca de altfel toate speciile de vieţuitoare vertebrate, dispune de o gură alcătuită din maxilar şi mandibulă. Maxilarul este partea dinspre pomeţi, iar mandibula se comportă ca o piesă semimobilă, ce serveşte mestecatului. Fără semi mobilitatea mandibulei noi nu ne-am putea hrăni corespunzător, v-aţi gândit vreodată la asta?

Dar atât maxilarul, cât şi mandibula, prezintă o dispunere simetrică a danturii, ca şi cum Creatorul ştia dinainte ce va fi zis Thoth – Hermes: “Ceea ce este sus, este ca şi ceea ce este jos”, astfel că la ora actuală toată lumea ştie că dantura de sus se suprapune peste cea de jos.

Şi ca să nu lungim vorba, să spunem că maxilarul corespunde Sinelui Spiritual fiind guvernat de Soare (universul şi spiritul), în timp ce mandibula este echivalentul aspectelor lumeşti fiind guvernată de Lună (hrana şi lumea).

Dinţii şi măselele, atât de sus, cât şi de jos, au câte un echivalent astrologic în planetele zodiacului. Să facem enumerarea lor, şi ţineţi seama că echivalenţa cu planetele este valabilă pentru aceiaşi dinţi şi aceleaşi măsele atât pentru maxilar, cât şi pentru mandibulă.

Dinţii din faţă, din mijloc, sus-jos, sunt guvernaţi de către Mercur, acesta având drept caracteristică relaţiile şi comunicarea. Dinţii de sus, cei mari, simbolizează pe părinţi, iar cei de jos din mijloc, de dedesubtul celor mari, relaţia dintre părinţi.

Următoarea pereche de dinţi, de lângă cei din mijloc, sunt guvernaţi de către Venus – iubirea, relaţiile amoroase şi afacerile.

Caninii, şi cei de sus, şi cei de jos, sunt guvernaţi de Marte, cum era şi de aşteptat, şi le corespund agresivitatea, impulsivitatea, nevoia de dominare, de prestigiu şi de recunoaştere, dar şi perseverenţa.

Apoi urmează premolarul 1, sus şi jos, dreapta-stânga, guvernaţi de către Jupiter – spiritualitatea, încrederea, optimismul, excesele de atitudine şi de acţiune. Al doilea rând de premolari sunt guvernaţi de către Saturn – limitările, răbdarea, plăţile karmice, constrângerile, capacitatea organizatorică.

Molarii 1 atât de sus, cât şi de jos, stânga-dreapta, sunt guvernaţi de către Uranus – flexibilitatea, adaptabilitatea, conexiunile cu grupurile mari de oameni, dar şi Liberul Arbitru.

Molarii 2 sunt guvernaţi de Neptun – credinţa, stările sufleteşti, legătura cu Divinitatea (prin religie sau spiritualitate), cu iubirea necondiţionată şi cu sacrificiile făcute conştient pentru ceilalţi din jurul nostru.

Apoi ultimul rând de molari, numiţi deseori şi măseaua de minte, care sunt guvernaţi de către Pluton – voinţa, relaţia directă cu Dumnezeu, capacitatea proprie de transformare, de perseverenţă şi atitudinea reală a fiinţei interioare.

Dacă vă veţi analiza harta natală astrologică, pentru a vedea ce aspecte erau între planete la momentul naşterii voastre, urmăriţi cu atenţie aceste informaţii din horoscopul vostru natal. Căci acele aspecte sunt indicatorii referitori la probleme danturii voastre, şi de aici rezultă că putem descifra toate acele chestiuni ce ţin de cauzele care au dus la probleme danturii noastre, de la vârsta copilăriei până la cea adultă.

Şi în următoarele episoade vom parcurge explicaţiile legate de relaţia dinţi-cauzele bolilor-problemele de viaţă, pentru a înţelege ce corelaţii există între dantura noastră şi propriul destin.

Următorul episodCauzele spirituale ale bolilor – Dinții: Incisivii principali (II) >>
Acest articol face parte 1 din 9 seria Cauzele spirituale ale bolilor – Dinții
Articolul precedentCuprul – dezvoltarea capacităților extrasenzoriale (IX)
Articolul următorEnergiile Dharmei – III
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Armencea liana
Armencea liana
4 luni în urmă

Minunat articol Multumesc