© Pixabay
Timp estimat de citire: 2 minute

Dinţii şi măselele, atât de sus, cât şi de jos, au câte un echivalent astrologic în planetele zodiacului.

Evoluţia omului ca specie a fost cercetată asiduu de către savanţi, îndeosebi de către antropologi, pentru a desluşi enigma transformării unei primate într-o fiinţă raţională şi inteligentă. S-a descoperit că deşi avem canini de carnasiere, dinţii noştri inclusiv măselele corespund speciilor ierbivore, deci omul este o specie paşnică. Sau ar trebui să fie, dar dacă ne gândim la toate războaiele care au existat pe Pământ…

Pentru a se putea hrăni, fiinţa umană ca de altfel toate speciile de vieţuitoare vertebrate, dispune de o gură alcătuită din maxilar şi mandibulă. Maxilarul este partea dinspre pomeţi, iar mandibula se comportă ca o piesă semimobilă, ce serveşte mestecatului. Fără semi mobilitatea mandibulei noi nu ne-am putea hrăni corespunzător, v-aţi gândit vreodată la asta?

Dar atât maxilarul, cât şi mandibula, prezintă o dispunere simetrică a danturii, ca şi cum Creatorul ştia dinainte ce va fi zis Thoth – Hermes: “Ceea ce este sus, este ca şi ceea ce este jos”, astfel că la ora actuală toată lumea ştie că dantura de sus se suprapune peste cea de jos.

Şi ca să nu lungim vorba, să spunem că maxilarul corespunde Sinelui Spiritual fiind guvernat de Soare (universul şi spiritul), în timp ce mandibula este echivalentul aspectelor lumeşti fiind guvernată de Lună (hrana şi lumea).

Dinţii şi măselele, atât de sus, cât şi de jos, au câte un echivalent astrologic în planetele zodiacului. Să facem enumerarea lor, şi ţineţi seama că echivalenţa cu planetele este valabilă pentru aceiaşi dinţi şi aceleaşi măsele atât pentru maxilar, cât şi pentru mandibulă.

Dinţii din faţă, din mijloc, sus-jos, sunt guvernaţi de către Mercur, acesta având drept caracteristică relaţiile şi comunicarea. Dinţii de sus, cei mari, simbolizează pe părinţi, iar cei de jos din mijloc, de dedesubtul celor mari, relaţia dintre părinţi.

Următoarea pereche de dinţi, de lângă cei din mijloc, sunt guvernaţi de către Venus – iubirea, relaţiile amoroase şi afacerile.

     
Articolul precedentCuprul – dezvoltarea capacităților extrasenzoriale (IX)
Articolul următorEnergiile Dharmei – III
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile