© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Caninii reprezintă felul în care individul “apucă şi mestecă” experienţele sale spirituale prin intermediul personalităţii proprii.

Ştiinţa a cercetat funcţia dentiţiei umane, pe baza descoperirilor arheologice şi a tiparelor comportamentale ale speciei umane, din zorii apariţiei sale şi până în ultimele 2000-3000 de ani. S-a stabilit astfel că la origine, deşi se hrăneau preponderent cu rădăcinoase, fructe şi alte plante, deci un stil alimentar de tip vegetarian, omul a avut dintru început o dentiţie adaptată specificului carnivor. Consumul de carne a apărut mult mai târziu, odată cu stăpânirea focului de către om. Astfel Homo Sapiens la începuturile sale vâna diferite animale, pe care apoi le prepara folosind focul. Şi pentru a putea smulge carnea de pe oase, avea nevoie de canini în primul rând. Şi se spune că la început omul avea doar o grupă de sânge, respectiv 0 numită şi a Vânătorului, pentru că la început oamenii erau nevoiţi să vâneze deplasându-se pe arii tot mai întinse.

Caninii sunt guvernați de Marte

Deci caninii sunt relativ diferiţi ca aspect şi funcţie faţă de ceilalţi dinţi şi astrologic vorbind sunt guvernaţi de Marte. Atât cei de sus, cât şi cei de jos. În privinţa caninilor de sus, fiind maxilarul care e guvernat de către Soare – adică personalitatea şi conştientul, orice problemă care apare – carie, fisura smalţului, spărtură sau ruptură, ori orice altă deteriorare, este vorba de felul în care individul “apucă şi mestecă” experienţele sale spirituale prin intermediul personalităţii proprii.

Caninii de jos au legătură cu latura emoţională şi cu subconştientul, deoarece mandibula este guvernată de Lună. De obicei în marea majoritate a cazurilor apar probleme la caninii de sus, ceea ce indică destul de clar că de-a lungul vieţii individul traversează momente dificile în care trebuie să decidă, să “mestece” experienţe nedorite care au legătură şi cu propria evoluţie spirituală şi aşa mai departe.

Articolul precedentConcepţii şi percepţii
Articolul următorHipotalamusul şi evoluţia spirituală
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile